Ristomatti Hakolan vanhemmat naurattivat kommenteillaan poikansa kylmästä lopusta MM-mitalitaistossa: ”Tuota on paljon harjoiteltu"

Tuomo Hakola osasi ottaa jo huumorilla kovaan pettymykseen Seefeldin MM-parisprintissä.

urheilu
Ristomatti Hakolan vanhemmat: "Muut saavat pelätä"
Ristomatti Hakolan vanhemmat: "Muut saavat pelätä"

Ristomatti Hakolan vanhemmat Anneli ja Tuomo suhtautuivat maltilla poikansa pettymykseen MM-parisprintissä.

Hakola hiihti Suomen joukkueessa ankkuriosuutta. Suomi oli mukana mitalitaistossa, mutta Hakola kaatui. Suomi jäi seitsemänneksi.

Pulssi oli kuitenkin laskenut Hakolan vanhemmilla maltilliseksi nopeasti kisan jälkeen.

– Tässä kävi tänään näin. Urheilu on tällaista. Onnistumisia ei tule aina, eikä kovin useinkaan urheilijalle. Näihin totutaan, että pettymyksiäkin tulee, Anneli-äiti muistutti Yle Urheilun haastattelussa.

Tuomo-isä osasi suhtautua myös huumorilla tilanteeseen. Kaatuminen ei ollut Ristomatti Hakolan ensimmäinen uralla.

– Täytyy sanoa, että tuota kaatumista on paljon harjoiteltu. Osaamme sen erittäin hyvin näköjään, Tuomo Hakola naureskeli kylmälle lopulle.

– Täytyy muistaa kuitenkin, että elämä on erikseen. Tämä on urheilua. Mutta totta kai tämä harmittaa. Tämä oli kova ja tärkeä paikka. Tällaisia tilanteita on harvoin.

Ristomatti Hakolan kaatuminen
Yle

Hakola kertoi itse, että oli hyvin täpinöissään sunnuntain parisprinttejä. Urheilija oli itse nukkunut yöllä muutaman tunnin. Vanhemmat saivat kuitenkin hyvin nukutuksi.

– Mentiin hyvissä ajoin nukkumaan. En jännittänyt etukäteen. Muutama sana vaihdettiin vielä illalla Ristomatin kanssa. Ihmettelen kyllä, minkä takia se on vain kahta tuntia nukkunut, Anneli Hakola sanoi.

Ristomatti Hakolan MM-kisat ovat toistaiseksi olleet tuloksellisesti suuri pettymys. Sprinteissä hän karsiutui heti erävaiheessa. Sitä hän kuvaili arvokisauransa suurimmaksi pettymykseksi toistaiseksi. Nyt parisprintissä loppui ennen aikojaan odotettu mitalitaisto, vaikka suksi kulki todella hyvin.

Vanhemmat eivät ole valmiita heittämään hanskoja tiskiin. Keskiviikkona on edessä perinteisen 15 kilometriä, jossa Hakola on ollut tällä kaudella kova.

– Tämä tuo varmasti sisua. Jos Risto pysyy terveenä, 15 kilometriä perinteisellä on varmasti hänelle todella hyvä kisa. Jos saadaan suksi tämän päivän kuntoon, muut saavat pelätä, Tuomo Hakola sanoi.

– Sitten on vielä viesti olemassa. Toivottavasti saadaan se hiihtää. Näytetään silloin muille. Laitetaan silloin muita kaatumaan, Tuomo Hakola totesi.

Lue lisää:

Katso, miten Suomen mitalitaisto parisprintissä mureni hetkessä Hakolan kaatumiseen – "Voi pahus sentään"

Uskomaton pettymys! Ristomatti Hakola kaatui rajun parisprintin mitalitaiston loppuratkaisussa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat