Suora

  • "Olen 32 mutta tunnen itseni 75-vuotiaaksi": Vapaaottelija Glenn Sparv tappelee kunnes menee rikki
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Yhdistetyn mäkivalmentajalta rehellinen vuodatus: "Jos ei olisi hyviä hyppyjä alla tänä talvena, niin pakkaisin kassini tänään ja lähtisin Bahamalle, perkele"

Ilkka Herola ja Eero Hirvonen joutuivat lähtemään yhdistetyn hiihto-osuudelle reilun kahden ja puolen minuutin taka-asemasta. He olivat lopputuloksissa seitsemänsiä.

Hiihdon MM 2019
Yhdistetyn mäkivalmentaja Jarkko Saapunki ei säästellyt sanojaan: "Aivan karmeaa kuraa"
Yhdistetyn mäkivalmentaja Jarkko Saapunki ei säästellyt sanojaan: "Aivan karmeaa kuraa"

Yhdistetyn mäkivalmentaja Jarkko Saapunki oli parisprintin mäkiosuuden jälkeen myrtynyt mies. Ilkka Herolan ja Eero Hirvosen takamatka oli hiihto-osuudella peräti 2.31 minuuttia.

– Aivan hirveää kuraa. Jätkillä on elokuulta referenssihyppyjä näistä mäistä. Oletin, että tämä olisi paljon helpompaa. En voi käsittää, miten karmeita suorituksia ja miten ei ole voinut urheilijoita auttaa paremmin. Ketuttaa aivan saa... simona, Saapunki latasi Yle Urheilulle.

Yhdistetyn miesten hyppyvireen paranemisesta on ollut merkkejä. Harmistunut Saapunki oli kuitenkin eri mieltä.

– Huippuhypyt ovat tänä talvena olleet erittäin vähissä. Jos olemme kaksi kertaa olleet palkintopallilla, niin se ei välttämättä kerro siitä, että hyppykunto olisi parantunut. Sitä pitää kriittisesti katsoa, että minkä takia me kynnämme niin perkeleesti tuossa mäessä.

Kritiikkiä sai ennen kaikkea aivan liian myöhäinen valmistautuminen. Puvuissa ja suksissa ei Saapungin mukaan tällä hetkellä hävitä kärkijoukkueille, mutta valmista olisi pitänyt olla jo yli puoli vuotta sitten. Maailmancupin avaukseen ei voitu aikanaan mennä valmiin kaluston kanssa.

– Meidän pitää olla syksyllä hereillä, kesällä hereillä. Olemme nukkuneet sen koko helvetin ajan. Missään nimessä täällä ei pitäisi enää testailla vehkeitä, mutta siihen on tultu. Kyllä se kokonaisuutta hajottaa, kun täällä pitäisi pystyä keskittymään hyvään fiilikseen ja rentouteen. Kyllä ottaa päähän, Saapunki harmitteli päätään puistellen.

Yhdistetyn miehet saavat nyt muutaman vuorokauden levon. Seuraavan kerran kisataan torstaina normaalikilpailussa.

– Pettymys pois edestä. Nyt saatiin hyviä juttuja Artun (Mäkiaho) ja Leevin (Mutru) osalta mäessä täällä. Uskon, että ne kantavat. Jos Ilkka ja Eero eivät olisi hypänneet hyviä hyppyjä, niin silloin olisin tosi huolissani, pakkaisin kassini tänään ja lähtisin Bahamalle, perkele. Mutta he ovat hypänneet hyviä hyppyjä tänä talvena, joten se on siellä, kun vaan osaamme yhdistää paloja oikein.

Lue myös:

Yhdistetyn miehille raju pettymys! Suomen mitalihaaveet hautautuivat taas surkeaan mäkihyppyyn

Asiantuntija tyrmää Suomen yhdistetyn miesten viime hetken kokeilun – tuloksena katastrofi ja täydellinen epäonnistuminen

Suomen mitalitaistolle yhdistetyssä raju alku – katso Eero Hirvosen pahannäköinen kaatuminen koekierroksella: "Tekniikka ihan kateissa"

Yhdistetyn suomalaisilta käsittämätön romahdus kahdessa viikossa – päävalmentajalta kovaa kritiikkiä urheilijoille: "Kauden heikoimmat hiihdot tällaisessa paikassa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat