Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Niskanen lohdutti Hakolaa olympiaunelmalla ja harmitteli isosiskonsa kohtaloa – "Voi vain kuvitella, miltä se tuntuu tällä hetkellä"

Iivo Niskanen ei päässyt jatkamaan pariviestin mitaliputkeaan Seefeldissä. Niskasta harmitti myös isosiskonsa Kertun kohtalo.

Hiihdon MM 2019
Ristomatti Hakola (vas.) ja Iivo Niskanen.
Ristomatti Hakola (vas.) ja Iivo Niskanen.Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

SEEFELD. Iivo Niskanen ei päässyt juhlimaan perinteisen hiihtotavan pariviestimitalia, kuten hän on tehnyt jo Sotshin olympialaisissa ja Lahden MM-kisoissa. Ristomatti Hakolan kaatuminen ankkuriosuudella vei todennäköisesti Suomen mitalin, sillä Hakola vakuutti olleensa täysin tuore ja valmis loppurypistykseen.

Kun Hakola saapui maaliin, hän poistui maalialueelta saman tien. Niskasen ei tarvinnut sanoa hänelle paljoa, sillä hän tiesi itsekin, mitä he menettivät.

– Sanoin Riselle vain, että otetaan mitali olympialaisissa sitten. Ei tuolle voi mitään. Näitä on tapahtunut ennenkin tässä lajissa, Niskanen vakuutti kisan jälkeen.

Lauantaina Niskanen jäi yhdistelmäkilpailussa kirvelevästi neljänneksi, mutta hän oli toipunut tästä pettymyksestään jo sunnuntain kisaan mennessä. Niskasen vauhti ei kuitenkaan vaikuttanut irtonaiselta pariviestissä, mutta hän ei itse ollut siitä huolissaan.

– Kokeilin siihen alkuun eilistä kisasuksea, eikä se kertakaikkiaan mennyt mihinkään. Kyllä sen varmaan näki silmälläkin, mutta ei se siihen ratkennut. En missään nimessä kuolemaa tehnyt, hän sanoi.

Niskanen sanoi, että suomalaisparilla oli taktiikkanakin, ettei finaalissa vaihtoon tulla kärjestä, kuten Niskanen teki karsinassa. Silloin Hakola joutui aina tekemään loivalla ylämäkiosuudella enemmän töitä kuin peesatessa.

– Viimeinen suksi oli hyvä, mutta ei sillä loppupeleissä ollut mitään merkitystä tuloksen kanssa. “Rise” pääsi aina letkaan mukaan. Ei jäänyt siltä osin jossiteltavaa, mutta ei toisaalta ollut ratkaisuelementtejäkään, Niskanen sanoi.

Niskanen ei tykännyt ankkuriosuuden seisokelusta.

– Jaetaan vuoronumeroita tuossa mäen päällä. Latu on vain tuollainen. Sen tiesi jo etukäteen.

Niskasta harmitti myös se, ettei hänen isosiskonsa Kerttu päässyt kisaamaan naisten pariviestissä. Hän sairastui hengitystieinfektioon ja hänen tilallaan Krista Pärmäkosken kanssa hiihti Anne Kyllönen.

Kerttu Niskasen kausi on ollut todella vaikea, mutta juuri ennen Seefeldin kisoja hän sai hyvän vireen päälle ja voitti muun muassa Cognessa 10 kilometrin perinteisen maailmancupin kisan.

– Näin itsekin hänen viimeistelevää treeniä ja se näytti tosi hyvältä. Harmittaa se, että juuri kun suunta oli hyvä… Juuri kun sen on kääntänyt, niin voi vain kuvitella, miltä se tuntuu tällä hetkellä.

Lue myös:

Huomasitko Ristomatti Hakolan koskettavan kysymyksen Iivo Niskaselle tv-lähetyksessä? Yksi lause kuvaa täydellisesti musertavaa pettymystä

Hakolan dramaattinen kaatuminen maksoi MM-kisojen ensimmäisen suomalaismitalin: "Vähintään pronssissa kiinni"

Karmeaa draamaa MM-finaalissa! Vastustajan sauva kaatoi Ristomatti Hakolan, joka tyrmistyi kolarista: "Pellellä sauva jotenkin heilahti"

Uskomaton pettymys! Ristomatti Hakola kaatui rajun parisprintin mitalitaiston loppuratkaisussa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat