Sydänlihastulehduksesta kuntoutunut Korpikoski pääsee vihdoin liigajäille ensi viikolla: "Sydänosastolta lähdettiin liikkeelle ja silloin jalat hädin tuskin kantoivat"

Lauri Korpikoski palasi TPS:n riveihin kesän kynnyksellä, mutta on ollut koko kuluneen kauden sivussa kaukaloista.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Lauri Korpikoski
Lauri KorpikoskiTomi Hänninen

Jääkiekon SM-liigaseura TPS:n kapteeni Lauri Korpikoski palaa kaukaloon 6. maaliskuuta TPS - Lukko -ottelussa. Korpikoski on ollut sivussa sydänlihastulehduksen vuoksi syyskuusta lähtien, joten hän aloittaa kautensa vasta nyt.

– Tätä on odotettu, mutta vihdoin se odotus päättyy. Helmikuu oli pitkän tähtäimen suunnitelma, mutta aika lähelle sitä loppujen lopuksi päästiin. Matkan aikana tuli vielä vähän takapakkia ja haasteita, mutta nyt kaikki alkaa olla valmiina, Korpikoski kertoi TPS:n tiedotteessa.

Korpikosken paluu varmistui maanantaina harjoitusten jälkeen. Hän sairastui sydänlihaksen tulehdukseen viime syksynä ja oli jopa sairaalahoidossa. Entinen NHL-peluri kävi läpi pitkän kuntoutuksen, ja pelikunto on yhä arvoitus.

– Harjoituksissa omasta pelikunnosta ei saa tietenkään samaa faktatietoa kuin itse otteluista. Uskon kuitenkin, että pelikunto lähtee kehittymään ja rakentumaan, kun pelejä saa vaan alle, Korpikoski jatkoi.

Uransa aikana 609 NHL:n runkosarjaottelua pelannut Korpikoski, 32, kiekkoili viime kaudella Sveitsin mestaruuden voittaneen Zürich Lionsin joukkueessa. Korpikoski palasi viime kauden jälkeen TPS:ään kierrettyään toistakymmentä vuotta ulkomaita. Hän solmi toukokuun lopussa kuuden vuoden sopimuksen TPS:n kanssa.

Edellisen pelin hän on pelannut CHL:ssä Red Bull Müncheniä vastaan syyskuussa.

– Kun miettii, että mistä tämä paluu aloitettiin. TYKS:n sydänosastolta lähdettiin liikkeelle ja silloinkin jalat hädin tuskin kantoivat. Luonnetta on tarvittu tähän pisteeseen pääsemiseksi. Väitän, että muutaman hikipisaran joutuu vastustaja vuodattamaan, jos haluaa kiekon saada minulta pois, Korpikoski kertoi seuran nettisivuilla.

25.2.2019 klo 19:40 Juttua täydennetty seuran nettisivuilla julkaistuilla Korpikosken kommenteilla.

Lue myös:

TPS-tähti Lauri Korpikoski sivuun epäillyn sydänlihastulehduksen vuoksi

Sydänlihastulehduksesta kuntoutuvan TPS-hyökkääjä Lauri Korpikosken paluu kaukaloon venyy keväälle

TPS-hyökkääjän karu epäonni jatkuu, taas sairastuvalle viikkokausiksi – myös Korpikoski jatkaa pitkää toipumistaan

Lähteet: TPS:n tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat