Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastus
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastus
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kommentti: Mikael Granlundilla pöljä päivä – salama iski kahdesti samaan paikkaan: siirtouutinen ja puoliso synnyttämässä

Mikael Granlundia onnisti kahdesti saman päivän aikana, kirjoittaa Yle Urheilun NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä.

NHL
Mikael Granlund.
Mikael Granlund. Harry How / Getty Images.

TORONTO. Ensimmäinen pelaajakauppa kolahtaa NHL:ssä aina kovaa. Vaikka jokainen tarunhohtoiseen jääkiekkoliigaan yltänyt pelaaja ymmärtää, miten liiketoiminta NHL:ssä toimii, ensimmäinen kerta kirpaisee aina. On siis lähes varmaa, että maanantai oli Mikael Granlundille vaikea päivä – päivä, joka ei unohdu koskaan.

Siirtoikkunan sulkeutumiseen oli aikaa vain noin kymmenen minuuttia, kun Minnesotan Wildin GM Paul Fenton päätti kaupata Granlundin Nashvilleen vaihdossa nuoreen sveitsiläishyökkääjään Kevin Fialaan.

Eikä sokkitilaa ainakaan helpottanut tilanne kotirintamalla. Suomalaistähden kihlattu nimittäin oli Minnesotasta saatujen tietojen mukaan maanantaina synnyttämässä pariskunnalle esikoislasta. Pelaajakauppa ja kaupungin vaihto ei olisi voinut tulla nuorelle perheelle pahempaan saumaan.

Wild-GM Fenton tuskin siis kuuluu esikoislapsen kummiehdokkaisiin.

Se, miksi Minnesota päätti toimia Granlundin kohdalla nähdyllä tavalla, oli lopulta hyvinkin selvää. Vuosikaudet paikallaan polkenut joukkue ei ole ollut menossa enää pitkään aikaan mihinkään. Näennäisesti laadukas joukkue oli tullut jo tovi sitten tiensä päähän, mitä Stanley Cup -toiveisiin tulee.

Mikael Granlund
Sara Schmidle / NHLI via Getty Images

Juuri Nashvillen apulaismanagerin paikalta Minnesotaan siirtynyt Fenton oli katsellut Wildin touhua vuoden ja muutama viikko sitten alkoi tapahtua. Ensin sai lähteä Nino Niederreiter, joka pelaa tätä nykyä Sebastian Ahon vierellä Carolinassa. Sitten oli Charlie Coylen vuoro, joka edustaa tällä päivämäärällä Bostonia.

Oli jopa odotettua, että joku ydinryhmästä tulisi lähtemään vielä ennen ikkunan sulkeutumista.

Granlundin lisäksi Jason Zuckerin lähtö oli pohjoisamerikkalaislähteiden mukaan keskiviikkona hilkulla. Calgaryn ja Minnesotan välinen pelaajakauppa Zuckerin ympärillä purkautui viime hetkellä. Zucker väisti luodin maanantaina, mutta luuta lakaisee todennäköisesti Wild-kopissa jälleen kesällä.

Kyse oli myös rahasta. Granlundin, Coylen ja Niederreiterin pelaajakauppojen kautta Wild säästi pakkakattokuluissa yli kymmenen miljoonaa taalaa. Kaupoissa saaduista pelaajista Ryan Donato sekä Kevin Fiala operoivat vielä tämän kauden halvoilla tulokassopimuksilla. Tämä antaa Fentonille pelivaraa kesän vapaan agenttien markkinoille.

Nashvillea on silti helppo pitää kaupan voittajana ainakin ensi alkuun.

On selvää, että Predators sai kaupassa paremman pelaajan. Vaikka nopeajalkaisella ja neljä vuotta Granlundia nuoremmmalla Fialalla, 22, on jopa kolmenkymmenen maalin potentiaali, suomalaistähti on kaksikosta merkittävästi valmiimpi ja kokonaisvaltaisempi pelaaja

Mikael Granlund Chicagossa.
Mikael Granlund.Chase Agnello-Dean / Getty Images.

Nashvillessa Granlundille on tarjolla iso rooli hyökkäyspelissä ja etenkin liigan heikoimmilla numeroilla operoineessa ylivoimapelissä. Granlundin ei kuitenkaan tarvitse kantaa musiikkikylässä joukkuetta harteillaan, kuten Minnesotassa – tämä saattaa vapauttaa suomalaisen pelaamaan vielä nähtyäkin rennommin ja paremmin.

Ja mikä tärkeintä, nyt Granlund pääsee pelaamaan tosissaan Stanley Cupista todellisessa huippujoukkueessa.

Maanantai ei siis viime kädessä ollut lainkaan pöllömpi päivä taitavalle suomalaispelaajalle. Ammatillisesti siirto musiikkikylän mestariehdokkaaseen oli Granlundille valtava onnenpotku. Ja hyvin pian tämän jälkeen Granlund perheineen pääsee kotirintamalla esikoislapsen kautta vielä suurempien asioiden äärelle.

Salama iski kahdesti samaan paikkaan. Ei hullumpaa.

Lue myös:

Rantanen puhkaisi 80 tehopisteen rajapyykin, Barkovin huippuvire sai jatkoa

Kapanen loistaa hirmuisessa iskussa: ”Joskus on rikottu tavaroita ja oltu pahalla päällä”

Siirtorajan viime hetkillä rysähti – Mikael Granlund kaupattiin Nashvilleen

Winnipeg Jets hankki Patrik Laineelle uuden sentterin – "Olen todella innoissani siirrosta"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat