Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ministeriö muisti ansioituneita urheiluihmisiä – Aravirralle, Jortikalle ja Suhoselle kultaiset ansioristit

Yhteensä 187 urheilun parissa ansioitunutta henkilöä sai ansioristin tai -mitalin.

Urheilupolitiikka
Hannu Jortikka
Hannu Jortikka.AOP

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho myönsi tiistaina yhteensä 187 ansioristiä ja -mitalia liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille.

– Myöntäessään ansiomerkkejä ministeriö haluaa tällä tavoin osoittaa arvostusta sille työlle, jota ansiomerkkien saajat ovat suomalaisen liikunnan ja urheilun eteen tehneet seurojen ja liittojen hallituksissa, valmentajina, huoltajina ja urheilijoina, sanoo ministeri Terho.

Kultaisen ansioristin saivat muiden muassa olympiavoittaja Pertti Ukkola, ammunnan olympiamitalisti Juha Hirvi, jääkiekkovalmentajat Hannu Aravirta, Hannu Jortikka ja Alpo Suhonen, entinen jääkiekkopuolustaja Timo Jutila, muodostelmaluisteluvalmentaja Anu Oksanen, selostajalegenda Anssi Kukkonen sekä emeritusprofessori Kimmo Suomi.

Kultaisia ansioristejä myönnettiin yhteensä 26, ansioristejä 49, ansiomitaleja kullatuin ristein 78 ja ansiomitaleja 34 kappaletta. Vuosittaiset ansiomerkit myönnetään liittojen ja seurojen ehdotusten perusteella.

Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristejä ja -mitaleja on jaettu vuodesta 1947. Ne jaetaan perinteisesti urheiluvaikuttaja Ivar Wilskmanin syntymäpäivänä, 26. helmikuuta.

Lue myös:

Ministeriö jakoi liikuntajärjestöille 600 000 euroa viime vuotta suuremman potin – Palloliitolle suurin lisäys

Tokion olympiakisat isossa roolissa rahanjaossa – Ruuskaselle ja Pitkämäelle suuri apuraha vanhoilla meriiteillä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat