1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Hiihdon MM 2019

Päävalmentajan kommentista voi päätellä naisten viestin perinteisen hiihtäjät – tavoitteena on olla kahden osuuden jälkeen Ruotsin ja Norjan kanssa karussa

Päävalmentaja Matti Haavisto kertoi, että viestijoukkueen valinnassa noudatettiin aiemmin palaverissa sovittuja kriteereitä.

Matti Haavisto. Kuva: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Suomen naisten viestijoukkueessa Seefeldin MM-kisoissa torstaina hiihtävät Laura Mononen, Krista Pärmäkoski, Riitta-Liisa Roponen ja Eveliina Piippo.

Päävalmentaja Matti Haaviston mukaan valmentajan vaikein tehtävä viestissä on joukkueen valinta. Kun se on tehty, tärkeintä on hengenluonti. Oliko joukkueen valinta tällä kertaa vaikea?

– Kyllä ja ei. Meillä oli naisten kanssa muutama päivä sitten palaveri. Sovimme, että perinteisen kympin kaksi parasta naista hiihtää viestin perinteisen osuudet, tai jos heistä jompikumpi hiihtää vapaata, perinteisen kympin kolmanneksi paras nousee viestijoukkueeseen.

Haaviston lausunnosta voi päätellä, että Krista Pärmäkoski ja Laura Mononen hiihtävät perinteisen osuudet. He olivat perinteisen 10 kilometrin kaksi parasta suomalaista ja kolmanneksi paras Johanna Matintalo ei ole mukana joukkueessa.

Haaviston toive on, että Suomi olisi kahden osuuden jälkeen Ruotsin ja Norjan kanssa karussa Venäjältä, Saksalta ja Yhdysvalloilta. Silloin on mahdollisuus taistella mitaleista. Ruotsi ja Norja ovat Haaviston mielestä suurimmat voittajasuosikit. Suomen kovimmat vastustajat ovat juuri Venäjä, Saksa ja Yhdysvallat. Mitali on Suomen tavoite.

– Kaksi maailmancupin viestiä on hiihdetty ja Suomi on ollut molemmissa kolmas, joten se on realistinen tavoite, Haavisto sanoi.

Naisten 4 x 5 kilometrin viesti torstaina kello 13.55 Yle TV2:ssa, Yle Areenassa ja Yle Puheella.

Lue myös:

Piippo ei ota turhia paineita ensimmäisestä arvokisaviestistään – "Yritän miettiä, että olemme menossa Hopeasompa-viestiin"

Arvokisojen ensikertalainen joutuu kovaan paikkaan – naisten viestijoukkue julkistettiin, Eveliina Piippo syrjäyttää Kerttu Niskasen