Hyppää sisältöön

Viimeinen niitti: Naisten jalkapallomestarin valitus ei mennyt läpi – PK-35 Vantaa pelaa ensi kaudella ykkösessä

PK-35 Vantaa on jättänyt hoitamatta muun muassa pelaajien palkkoja.

Kuva: AOP

Urheilun oikeusturvalautakunta on hylännyt Naisten jalkapalloliigan hallitsevan mestarin PK-35 Vantaan tekemän valituksen Palloliiton lisenssipäätöksestä. Liiton lisenssikomitea ei myöntänyt PK-35 Vantaalle lisenssiä Naisten liigaan ensi kaudeksi.

Lisenssikomitea perusteli ratkaisuaan sillä, ettei seura ole täyttänyt taloudellisia ja oikeudellisia kriteereitä. Lisenssikomitean puheenjohtajan Petri Salmisen mukaan syynä oli muun muassa se, että seura on jättänyt pelaajien palkkioita ja muita maksuja maksamatta.

Oikeusturvalautakunnan mukaan PK-35 Vantaa ei ollut maksanut velkoja pelaajilleen tammikuussa 2019, vaikka seuran olisi pitänyt lisenssimääräysten mukaan maksaa tai sopia kirjallisesti niiden maksamisesta viimeistään 15. marraskuuta 2018.

Lautakunta myös totesi, että PK-35 Vantaa oli antanut lisenssiyksikölle vääriä tietoja ja laiminlyönyt vaadittavien tietojen ja asiakirjojen toimittamisen menettelyn aikana. Näistä syistä lautakunta päätti, ettei PK-35 Vantaa täyttänyt lisenssimääräysten kriteereitä. Seuralle ei myöskään voitu antaa lisenssiä poikkeusluvalla, koska kriteerit eivät täyttyneet eikä seura ollut hakenut poikkeuslupaa määräaikaan mennessä.

PK-35 Vantaa on hallinnut naisten kotimaista jalkapalloa 2010-luvulla. Seura on voittanut naisten mestaruuden 2010-luvulla seitsemästi.

Lue myös: