Iivo Niskanen ennustaa joukkueelleen pronssia – yhteisen hevosen omistava nelikko suunnitelee toisen hankkimista, jos mitali tulee: ”Laittakaa tarjouksia tulemaan”

Seefeldin MM-maisemiin on luvattu perjantain viestin ajaksi vesisadetta, joka tekee asetelmasta mielenkiintoisen.

Suomen miesten viestijoukkueessa Seefeldin MM-kisoissa hiihtävät Iivo Niskanen (vas.), Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen ja Matti Heikkinen. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Rennot ja hymyileväiset hiihtäjämiehet lähtevät tavoittelemaan mitalia perjantain MM-viestistä.

Perjantaina viestimenestystä Seefeldin ladulta hakevat Ristomatti Hakola, Iivo Niskanen, Perttu Hyvärinen ja Matti Heikkinen. Hiihtojärjestys julkistetaan myöhemmin.

Ei ole salaisuus, että mitali on joukkueen tavoite. Heikkisenmukaan viesti on täysin suomalaisen mieshiihdon tasomittari. Hakola toivoo tason olevan korkealla. Niskasella on selkeä näkemys joukkueen tasosta.

– Se on todennäköisesti pronssia.

Seefeldiin on luvattu perjantaiksi vesisadetta. Etukäteen on vaikea sanoa, kuinka se tulee vaikuttamaan kilpailuun.

– Keli on mielenkiintoinen, kun sataa ilmeisesti vettä. Vaikea sanoa, miten hidas kisasta tulee. Se voi pitää pidempään porukkaa kasassa tai sitten erot saattavat repsahtaa isoiksi, Hyvärinen kommentoi olosuhteita.

Nelikkoa yhdistää muukin kuin perjantain viesti. Miehet omistavat yhteisen hevosen.

– Kyllä näin on, että olemme yhteisen hevosen omistajia, 15 kilometrin perinteisellä MM-pronssia keskiviikkona napannut Niskanen vahvistaa.

– Toivottavasti huomenna olemme toisen hevosen omistajia. Laittakaa tarjouksia tulemaan. Jos tulee mitali, niin sitten teemme vielä toiset kaupat, Niskanen naureskelee.

Lue myös: