1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Hiihdon MM 2019

Pronssi-Iivo pohtii MM-päätösmatkan jättämistä väliin, sillä Holmenkollenin viisikymppiä kiinnostaa enemmän – "Se on ollut haaveena"

Iivo Niskasen pitkäaikainen haave on voittaa 50 kilometrin kilpailu hiihdon pyhätössä Norjassa, Oslon Holmenkollenilla.

Iivo Niskanen. Kuva: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

SEEFELD. Iivo Niskanen oli huuhtonut keskiviikon pettymyksensä jo torstaihin mennessä. Pronssimitali oli löytänyt paikkansa huoneen pöydältä ja kuopiolainen oli intoa täynnä, kun pääsee seuraavaksi kisaamaan Suomen viestijoukkueessa.

Sen sijaan Seefeldin MM-kisojen päätösmatka, 50 kilometriä vapaalla hiihtotavalla, on Niskasella vielä harkinnassa, sillä vain kuusi päivää myöhemmin on maailmancupissa ohjelmassa Holmenkollenin 50 kilometriä ja vieläpä perinteisellä hiihtotavalla.

– Arvokisakullat minulla on jo, mutta Kollen on äärettömän arvostettu kisa Norjassa ja koko cupissa, Niskanen sanoi mediatilaisuudessa.

– Itselleni se on sellainen, että jos jonkun yksittäisen kisan haluan voittaa, niin se on Kollen. Vaikka siitä ei mestaruusmitalia saa, niin se on ollut haaveena.

Niskanen sanoi katsovansa tilanteen uudelleen perjantaina viestin jälkeen, sillä hän on hiihtänyt MM-kisoissa jo kolme matkaa. Hän naurahtikin, ettei aukaisujen tarvetta ole enää ollut, vaan ohjelmassa on paljon matalatehoista liikuntaa.

– Käyn suksilla ja pieni hölkkä sitten poikien kanssa. Vähän paikkoja vetreäksi, ei eilen tullut loppuveryttelyä tehtyä.

Kotimaan kisoissa Niskasen ja Perttu Hyvärisen edustaman Puijon Hiihtoseuran ja Ristomatti Hakolan Jämin Jänteen välillä on ollut tiukkaa viestisanailua, mutta nyt kolmikko keskittyy taistelemaan yhdessä viestimitalista.

– Jämi on pahasti alakynnessä tässä viestissä kun puolet on Puijolta, Niskanen naurahti.

He ovat Hyvärisen ja Hakolan kanssa heittäneet joukkueessa paljon “nuorisoläppää”, vaikka eivät kovin nuoria olekaan. Toisaalta kolmikko oli vielä nuorisoryhmässä, kun viestijoukkueen neljäs jäsen, 35-vuotias Matti Heikkinen hiihti jo maajoukkueessa.

Niskanen vakuutti, että hänellä on vankka luottamus siihen, että Heikkinen on kunnossa ja kauden parhaassa vireessä.

– Kyllä hän siitä vetristyy. Hän jurottaa taas haastatteluissa, mutta hän on ollut hyvällä fiiliksellä ja on ihan eri mies kuin Pyeongchangissa. Hän tulee vielä äkäiseksi ennen viittäkymppiä, jotta pärjää siinä sitten, Niskanen nauroi.

Lue myös:

Matti Heikkinen vaatii kovaa linjaa dopinghuijareille ja moittii lepsuja tuomioita – "Pitää ruveta jakamaan neljän vuoden kilpailukieltoja"

Iivo Niskanen ennustaa joukkueelleen pronssia – yhteisen hevosen omistava nelikko suunnitelee toisen hankkimista, jos mitali tulee: ”Laittakaa tarjouksia tulemaan”

Miehet rientävät mitalijahtiin perjantain viestissä odotetulla kokoonpanolla

Olympiavoittaja Iivo Niskasen ja valmentaja Olli Ohtosen kultaresepti on kahden vastakohdan tiimityö – kännykkä käy kuumana, kun eloisa luonnonlapsi haastaa analyyttisen tutkijan