1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. Hiihdon MM 2019

Suomen päävalmentaja paljasti Suomen taktiikan naisten viestiin – todellisuus oli kaikkea muuta: "Koko joukkue alisuoritti"

Matti Haavisto oli todella pettymys naisten viestin kuudenteen sijaan.

Suomen päävalmentaja Matti Haavisto. Kuva: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Suomen päävalmentaja Matti Haavisto oli äärimmäisen pettynyt naisten viestin jälkeen torstaina. Vielä keskiviikkona Haavisto povasi kilpailusta mitalia, mutta lopputulos oli kuudes sija.

Avausosuuden hiihtänyt Laura Mononen otti pettymyksen piikkiinsä, koska hän ei onnistunut tuomaan Suomea vaihtoon hyvissä asemissa.

– Ei todellakaan mennyt suunnitelmien mukaan. Jäimme heti alusta asti. Itse asiassa Monosen Laura hiihti varmasti parhaiten, vaikka hän ruoski itseään, Haavisto sanoi.

Mononen jäi kärjestä runsaat 18 sekuntia. Suomen ero maalissa MM-kultaa voittaneeseen Ruotsiin oli lähes neljä minuuttia.

– Ensimmäisen osuuden jälkeen ero oli vielä siedettävä, mutta sitten se alkoi revetä vielä isommaksi ja isommaksi.

Toisella osuudella hiihti Krista Pärmäkoski, joka toi Suomen vaihtoon 45 sekuntia kärkeä jäljessä. Kolmannella osuudella Riitta-Liisa Roponen jäi mitalitaistelusta vaan lisää.

Haavisto paljasti kisan jälkeen Suomen taktiikan naisten viestiin.

– Tavoite oli, että kolmannen osuuden jälkeen olisimme karussa Venäjästä ja Saksasta. Koko joukkue alisuoritti, Haavisto summasi.

Kilpailun jälkeen riitti puhetta myös siitä, miten Suomen suksihuolto onnistui. Seefeldissä oli jälleen lämmintä ja lumi oli pehmeää.

– En avaa tätä vielä. Keskustelen huollon ja urheilijoiden kanssa, onko siellä ollut jotain, mutta en ala nyt arvailemaan.

LEHTIKUVA SUOMEN VIESTINAISET
Suomen naiset jäivät kauas kärjestä, kun Ruotsi ja Norja määräsivät tahdin – katso videolta, miten viesti eteni

Lue myös:

Krista Pärmäkoski tiivisti Suomen naisten romahduksen yhteen sanaan – pettymys toi kyyneleet kaiken nähneen Roposen silmiin: "Kaikki, mitä tästä kropasta lähti"

Maansa myynyt Laura Mononen ruoski itseään viestipettymyksestä: "Kyllä tuo homma menee ihan omaan piikkiin"

Naisten viestistä suuri suomalaispettymys! Suomi putosi mitalitaistelusta heti kättelyssä – ruotsalaistähti löi "voittamattoman" Johaugin