1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Hiihdon MM 2019

Suomen ensikertalainen jäi käsittämättömän paljon viidellä kilometrillä – avautui kovin sanoin ongelmistaan MM-viestin ankkuriosuudella: "Siitä se helvetti alkoi"

Eveliina Piippo kertasi naisten viestin tapahtumia. Suomi jäi viestissä kuudenneksi.

Suomen ensikertalainen avautui vaikeuksistaan viestin ankkuriosuudella: "Siitä se helvetti alkoi"
Suomen ensikertalainen avautui vaikeuksistaan viestin ankkuriosuudella: "Siitä se helvetti alkoi"

Suomen joukkueen ensikertalainen Eveliina Piippo ihmetteli omaa suoritustaan naisten viestin ankkuriosuudella. Piippo jäi viiden kilometrin lenkillä peräti kaksi minuuttia Ruotsin ankkurista Stina Nilssonista.

Ruotsi juhli viestissä MM-kultaa. Piippo toi Suomen maaliin kuudentena. Mitalimahdollisuudet olivat menneet jo kauan ennen Piipon ankkuriosuutta, sillä Riitta-Liisa Roponen toi Suomen kolmanteen vaihtoon viidentenä noin puoli minuuttia pronssimitalista jäljessä.

– Minulle annettiin ohjeet, että voit lähteä tekemään rohkeaa hiihtoa, kun ei sillä tavalla ollut mitään menetettävää, Piippo sanoi.

Piippo, 20, on lahjakas hiihtäjä, joka saavutti tammikuussa alle 23-vuotiaiden MM-hopeaa. Aikuisten arvokisadebyyttinsä Piippo teki yhdistelmähiihdossa viime viikonloppuna. Silloin sijoitus oli kelvollinen 23:s.

Viestin ankkuriosuuteen Piippo oli sen sijaan äärimmäisen pettynyt. Ensimmäinen 2,5 kilometrin lenkki sujui vielä hyvin, mutta toinen lenkki oli Piipolle raskaassa kelissä liikaa.

– Alkuverryttelyssä oli tänään todella hyvä tunne, mutta tuossa vähän ennen kuin lähdimme toiselle kierrokselle, niin siitä se helvetti alkoi, Piippo kertasi.

Piipon mukaan viiden kilometrin hiihto oli todella raskas, kun aurinko oli pehmentänyt lumen.

– Eihän tuo muistuttanut millään tavalla sellaista perus vitosta. Se varmasti yllätti aika monen.

LEHTIKUVA SUOMEN VIESTINAISET
Suomen naiset jäivät kauas kärjestä, kun Ruotsi ja Norja määräsivät tahdin – katso videolta, miten viesti eteni

Lue myös:

Suomalaishiihtäjien välineongelmat jättävät jossiteltavaa – "Ei ole ollut sellaisia päiviä, että sukset olisivat olleet tosi hyvät"

Suomen päävalmentaja paljasti Suomen taktiikan naisten viestiin – todellisuus oli kaikkea muuta: "Koko joukkue alisuoritti"

Naisten viestistä suuri suomalaispettymys! Suomi putosi mitalitaistelusta heti kättelyssä – ruotsalaistähti löi "voittamattoman" Johaugin

Viestipettymys sen kuin syvenee – Suomen naiset syyllistyivät vaihtovirheeseen

Krista Pärmäkoski tiivisti Suomen naisten romahduksen yhteen sanaan – pettymys toi kyyneleet kaiken nähneen Roposen silmiin: "Kaikki, mitä tästä kropasta lähti"