Suomen hiihtojärjestys miesten viestiin julki – Iivo Niskanen saa revanssin 15 kilometrin kärkikaksikkoa vastaan

Perttu Hyvärinen hiihtää miesten viestin ankkuriosuuden perjantaina.

Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Suomen miehet lähtevät taistelemaan 4x10 kilometrin viestiin perjantaina Seefeldin MM-kisoissa. Suomen miesten hiihtojärjestys on odotettu. Ristomatti Hakola avaa perinteisellä, Iivo Niskanen jatkaa siitä ja Matti Heikkinen sekä Perttu Hyvärinen hiihtävät vapaan hiihtotavan osuudet.

Niskanen saa toisella osuudella revanssin 15 kilometrin kisan kulta- ja hopeamitalisteista. Norja on asettanut toiselle osuudelle Martin Johnsrud Sundbyn ja Venäjä Aleksandr Bessmertnihin. Sundby voitti 15 kilometrillä kultaa ja Bessmertnih hopeaa. Niskanen otti pronssia.

– Suomen hiihtojärjestys on hyvin odotettu. Se perustuu siihen, että Ristomatti Hakola pääsee avausosuudella käyttämään omia vahvuuksiaan. Niskanen pääsee yhdessä Sundbyn ja Bessmertnihin kanssa pitämään kovaa vauhtia ja pudottamaan muita kilpailijamaita pois porukasta, sanoi Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassila.

– Ihannetilanteessa Suomi, Venäjä ja Norja lähtevät yhdessä. Matti Heikkinen pystyy sinnittelemään siinä mukana.

Jos näin kävisi, Perttu Hyvärinen pääsisi ankkuriosuudelle taistelemaan mitaleista Norjan Johannes Hösflot Kläboa ja Venäjän Sergei Ustjugovia vastaan.

Suomi ei kuitenkaan kuulu kilpailun mitalisuosikkeihin, joten Lassilan maalailemaan skenaarioon kaiken pitää mennä nappiin.

Lue myös: