Hyppää sisältöön

Mustin matkassa: Eero Mäntyranta palasi Seefeldiin

Mustin matkassa -sarjan uusimmassa jaksossa luovutetaan Eero Mäntyranta -patsas Seefeldin pormestarille.

Mustin matkassa: Eero Mäntyranta palasi Seefeldiin
Mustin matkassa: Eero Mäntyranta palasi Seefeldiin

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi, entinen huippuhiihtäjä Juha Mieto ja Pellon kunnanjohtaja Eero Ylitalo lahjoittivat keskiviikkona Eero Mäntyrannan patsaan Seefeldin pormestari Werner Frießerille.

Lahjoitettu patsaas on pienoismalli Pellon kuntakeskuksessa olevasta Mäntyrannan hiihtäjäpatsaasta.

Seefeldillä on ollut merkittävä asema Mäntyrannan elämässä. Hänen uransa huipentumana voidaan pitää Seefeldin Olympiahiihtoja vuonna 1964. Mäntyranta voitti ylivoimaisesti 30 ja 15 kilometrin hiihtomatkat. Lisäksi Suomen viestijoukkue hiihti hopealle.

Lue myös:

Mummo Rovaniemeltä kuuntelee Suomen MM-joukkueen urheilijoiden murheet ja hieroo mitalitoivot huippuiskuun: "Tunnelataus oli mieletön, kun tiesin olleeni iso osa sitä saavutusta"

Katso hauska yllätys Iivo Niskaselle! Sami Jauhojärvi hämmästytti vuosipäivälahjallaan: "Ajattelin yllättää rakkaani"

Salamavalojen räiskettä, menestystä, menetyksiä ja dopingskandaali – Mr. Seefeld – Jäljet lumessa -dokumentti tarjoaa Eero Mäntyrannan elämänmakuisen tarinan

Hiihtolegenda Eero Mäntyrannan elämään mahtui suurvoittoja, mutta maine sai suuren tahran 1972 – "Kyllä sen kanssa itkettiin varmasti ihan kylliksi"

Hymy huulillaan sivakoinut Eero Mäntyranta tiesi, miten voitetaan ja Sami Jauhojärvi kuuluu niihin harvoihin, jotka ovat saaneet osan hänen valmennusmetodeistaan – "Se on vähän kuoleva tieto"