Tuomas Sammelvuo valittiin huippupestiin Venäjän päävalmentajaksi – seuraavaksi alkavat neuvottelut Suomessa

Sammelvuo ohitti loppusuoralla Pietarin Zenitiä valmentavan Aleksandr Klimkinin.

lentopallo
Tuomas Sammelvuo
Tuomas Sammelvuon pesti Venäjän päävalmentajana on enää allekirjoitusta vailla.Vesa Moilanen/Lehtikuva

Suomen lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo on nimetty Venäjän lentopallomaajoukkueen päävalmentajaksi. Asian vahvisti Ria Novostille Venäjän lentopalloliiton puheenjohtaja Stanislav Shevtsenko.

Sammelvuo korvaa virassa Sergei Shljapnikovin, joka siirrettiin viime kesän MM-pettymyksen jälkeen kotikisojen 2022-projektiin.

Sammelvuo valmentaa Venäjän liigassa tällä hetkellä toisena olevaa Kuzbass Kemerovoa ja puhuu sujuvaa venäjää. Lopullinen valinta tehtiin Sammelvuon ja Pietarin Zenitiä valmentavan Aleksandr Klimkinin välillä.

Shevtshenkon mukaan sopimusta ei ole vielä allekirjoitettu. Sammelvuolla on voimassa oleva sopimus Suomen lentopalloliiton kanssa vuoteen 2020 asti.

Lentopalloliiton puheenjohtaja Pasi Sydänlammi kertoi alkuviikosta, että liitto on valmis neuvottelemaan Venäjän liiton kanssa Sammelvuon sopimuksen purkamisesta.

Lentopalloliitto ei kuitenkaan päästä Sammelvuota ilmaiseksi. Yle Urheilun tietojen mukaan Venäjän pitäisi olla valmis maksamaan sopimuksen purkamisesta arviolta noin 200 000 euroa.

– Meillä ei ole kiire tässä asiassa. Haluamme varmistaa miesten joukkueen menestysmahdollisuudet olympiakarsinnoissa, EM-kisoissa ja myös tulevina kausina, Sydänlammi kommentoi aiemmin.

Shevtshenkon puheiden perusteella on mahdollista, että Sammelvuo jatkaa myös Kuzbassin valmentajana ainakin ensi kaudella. Shevtshenkon mukaan Sammelvuo on myös hakenut Venäjän kansalaisuutta.

Lue myös:

Tuomas Sammelvuon valinta huippupestiin Venäjän maajoukkueluotsiksi hyvin lähellä – venäläispomo uutistoimisto Tassille: Sammelvuo kahden parhaan joukossa Sammelvuon valinta Venäjän päävalmentajaksi voi selvitä jo perjantaina – puheenjohtaja Sydänlammi: "Salaa jopa toivon hänelle pestiä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat