Suora

  • Elävä arkisto esittää

Poliisi sai potkut kohuvideon vuotamisesta – itävaltalaishiihtäjä istui sohvalla neula käsivarressaan

Moni itävaltalaismedia on jo ehtinyt poistaa torstaina levinneen videon veridopingista epäillystä Max Haukesta.

doping
Seefeld MM 2019 doping
AOP

Torstaina lukuisissa itävaltalaismedioissa julkaistu video veridopingista epäillystä hiihtäjästä Max Haukesta kuohuttaa.

Videolla Hauke istuu sohvalla neula käsivarressaan. Taustalla näkyy poliisi. Videosta ei selviä, käytetäänkö siinä dopingia tai onko se kuvattu Seefeldin MM-kisojen yhteydessä. Perjantain aikana moni itävaltalaismedia on poistanut videon Haukesta sivuiltaan.

Perjantaina ORF raportoi (siirryt toiseen palveluun), että videon on vuotanut asiaa tutkinut viranomainen. Rikospoliisi kertoo, että hänelle on annettu potkut välittömästi. Häntä odottavat kurinpidolliset ja oikeudelliset toimenpiteet.

Rikospoliisi ei kertonut, mihin osastoon videon vuotanut poliisi kuuluu.

Max Hauke
Max Hauke.Georg Hochmuth / AFP / Lehtikuva

Keskiviikkona yhteensä 120 poliisia Saksasta ja Itävallasta tekivät samanaikaisesti ratsiat sekä Seefeldissä Itävallassa että Erfurtissa Saksassa. Operaatiota kutsuttiin nimellä Suonenisku. Kaiken kaikkiaan operaatiossa otettiin kiinni yhdeksän henkilöä ja tehtiin 16 kotietsintää.

Epäiltyjä hiihtäjiä on yhteensä viisi. Heitä epäillään urheilujärjestöjen säännöissä kielletyn dopingmenetelmän käyttämisestä. Itävallassa dopingin käyttö on rikos. Urheilupetoksesta voi saada itävaltalaislehtien mukaan jopa kolmen vuoden vankeustuomion.

Lue tästä, kuinka kiinnijäänyt Viron hiihtäjä Karel Tammjärv kertoo kaiken Yle Urheilulle dopingin käytöstä, joka alkoi vuonna 2016.

Yle Urheilun seikkaperäisen selvityksen dopingskandaalin taustoista voi lukea täältä.

Lue lisää:

Seefeldissä kiinni jäänyt virolaishiihtäjä kertoo kaiken Yle Urheilulle: veridopingin käyttö alkoi jo kesällä 2016

Itävaltalaismedia julkaisi hurjan videon – veridopingin käytön myöntänyt MM-hiihtäjä esiintyy videolla neula käsivarressaan

Tällaista dopingkauppaa on pyöritetty Seefeldin MM-kisoissa, taustalla useista huijauksista syytetty lääkäri – "Kuin huonon elokuvan käsikirjoitus"

Dopingratsiassa kiinni otettuja hiihtäjiä haukutaan idiooteiksi – itävaltalaisten joukkuetoveri kertoo poliisin rynnäköstä ja avautuu: ”Tässä on kaksi kusipäätä”

SUEK:n asiantuntija pitää dopingratsian näyttöä vakuuttavana: "Tärkeää, että he jäävät kiinni"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat