Lauri Markkanen heitti yli 30 pistettä, Bullsille voitto neljännellä jatkoajalla

Lauri Markkanen oli Bullsin toiseksi paras pistemies perjantain Atlanta-ottelussa.

NBA
Markkanen heitti 31 pistettä, Chicagolle jatkoaikavoitto
Markkanen heitti 31 pistettä, Chicagolle jatkoaikavoitto

Lauri Markkasen edustama Chicago Bulls taisteli vierasvoiton Atlanta Hawksista koripallon NBA:ssa pitkän kaavan kautta. Chicago voitti neljänteen jatkoaikaan venyneen ottelun luvuin 168–161.

Markkanen pussitti ottelussa 31 pistettä, kahmi 17 levypalloa ja antoi kaksi koriin johtanutta syöttöä. Hän sai ottelussa peliaikaa 54 minuuttia. Markkasella oli kuusi kolmen pisteen heittoyritystä, joista kolme meni sisään. 18 pelitilanneheitostaan hän upotti sisään yhdeksän.

Klikkaa jutun kuvaa ja katso Markkasen ottelun kohokohdat. (Kuvalähde: Ruutu+)

Jatkoajalla Markkanen heitti hyvin vähän ja teki vain muutaman pisteen. Chicago Tribunen koripallotoimittajan K.C. Johnsonin mukaan Markkanen selitti ottelun edetessä vähentynyttä vastuutaan sillä, että hän tunsi itsensä hieman kipeäksi ja tunsi sykkeensä nousevan ajoittain epätavallisen korkealle.

Suomalaistähti on tehnyt nyt vähintään 20 pistettä 11 perättäisessä ottelussa. Helmikuun alusta alkaneen kuuman kautensa aikana hän on rikkonut 30 pisteen rajan viisi kertaa.

Chicagon tähti oli Zach LaVine, joka teki NBA-uransa ennätyslukemat, 47 pistettä. Atlantalta Trae Young upotti 49 pistettä.

Chicagon johto suli päätösneljänneksellä

168 pistettä on Chicagon uusi seuraennätys. Bulls on voittanut viisi viimeisistä kuudesta ottelustaan. Vaikka joukkue ei enää pudotuspelipaikasta taistelekaan, parantunut vire antaa uskoa tulevaisuuteen.

Ottelu eteni Atlantassa suurimmaksi osaksi hyvin tasaisena. Chicago repäisi kolmannen neljänneksen lopussa pienen eron ja käväisi neljännen neljänneksen alussa parhaimmillaan 13 pisteen johdossa. Atlanta kiri kuitenkin rinnalle ja ohi, ja Chicago tarvitsi Porterilta kolme onnistunutta vapaaheittoa 0,4 sekuntia ennen päätössummeria, jotta ottelu venyi jatkoajalle. Tilanne oli varsinaisen peliajan jälkeen 124–124.

Jatkoajoilla johtoa piti suurimmaksi osaksi Atlanta, mutta Chicago ehti aina tasoihin ennen kunkin jatkoajan loppua. Lopulta Chicago karkasi neljännen jatkoajan lopulla.

Perjantain ottelu Atlantassa oli NBA-historian 15:s, joka eteni neljännelle jatkoajalle.

Lue myös:

Lauri Markkanen teki 22 pistettä, kun Chicago eteni tiukkaan voittoon Memphisistä – katso suomalaisen huippuhetket

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat