Suora

  • Ampumahiihdon MC, naisten pikamatka, Hochfilzen
  • Elävä arkisto esittää
  • Ampumahiihtäjä Dorothea Wierer - lintsaajasta maailman parhaaksi
  • Lumilautailun MC: Montafon, lumilautakrossi
  • Lumilautakrossi, Montafon
  • Ampumahiihdon MC, miesten pikamatka, Hochfilzen
  • Nollamotivaatiosta kolminkertaiseksi nuorten MM-mitalistiksi - hiihtäjä Anita Korvalla armeijan ohessa suurten muutosten vuosi
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Klingenthal
  • Onnellisuus tärkeämpää kuin kiekkomiljoonat - Oskar Osala uskalsi jättää oravanpyörän ja elää nyt unelmaansa Espanjan golfrannikolla
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Klingenthal

Mäkihypyn "viisasten kiveä" ei ole vieläkään löydetty – yhdistetyn päävalmentaja Kukkonen kääntää katseensa peiliin: "Monia asioita on oikeasti yritetty"

Kauden heikkoa mäkivirettä ihmettelevä Petter Kukkonen aikoo selvittää, mikä valmennuksessa on mennyt vikaan.

Hiihdon MM 2019
Eero Hirvonen ja Ilkka Herola
Eero Hirvonen ja Ilkka Herola johdattivat Suomen joukkueen viidenneksi lauantaina.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Suomen yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen oli mietteliäs mies yhdistetyn joukkuekilpailun jälkeen lauantaina. Suomen joukkue hyppäsi mäkiosuudella alavireisesti ja nousi vahvalla hiihto-osuudella viidenneksi.

MM-mitali jäi kuitenkin yli 40 sekunnin päähän.

– Viides sija oli ihan maksimi tästä päivästä. Ihan hyvää suorittamista tämän kauden viitekehyksissä, Kukkonen kertoi Yle Urheilulle ilottomasti.

Suomi on ollut lähes kaikissa kilpailuissa nopein hiihtojoukkue, mutta mäkiosuuden mittavat erot kärkeen ovat olleet liikaa kirittäväksi palkintosijoille.

– Hiihto pelaa erinomaisesti, siitä voimme olla tyytyväisiä ja ylpeitä. Hyppypuolta pitää aika kriittisesti tarkastella nyt, kun mennään kohti uutta kautta, Kukkonen analysoi.

Kauden aikana tutuksi tullut asetelma ihmetyttää Kukkosta, sillä kestävyysharjoittelua on vähennetty viime vuodesta, kun hyppyharjoitteluun on panostettu aiempaa enemmän.

Kukkonen ei heti viimeisen MM-startin jälkeen vielä osannut sanoa, mikä tarkalleen ottaen on pielessä hyppyrimäessä. Mäkihypyn erikoismiehilläkään ei ole kulkenut toivotusti tällä kaudella.

– Ei se ole sattumaa, ettei kellään kulje hyppy. Monia asioita on oikeasti yritetty ja se ei vaan lähde menemään. Emme me tahallaan halua hypätä huonosti, Kukkonen ihmetteli.

Miehet osaavat hypätä, sen kertovat tuloslistat aiemmilta kausilta. Tasoa pitää Kukkosen mukaan kuitenkin nostaa, sillä harvinaiset hyvät hypytkään eivät vielä riitä joukkueena.

Vastuun epäonnistuneesta valmennuksesta aikoo Kukkonen kantaa itse. Kadotetun hyppykunnon palauttavaa "viisasten kiveä" lähtee hän etsimään keväällä. Ratkaisu löytyy, kun selviää mitä "valmennuksessa on osattu tupeltaa".

– Meikäläisen täytyy mennä peilin eteen. Ei ketään muuta voi kummemmin syyttää. Muutoksia pitää tottakai tehdä, Kukkonen totesi vakavana.

Lue myös:

Jälleen mäkikatastrofi! Suomi taisteli viidenneksi yhdistetyn joukkuekilpailussa: "Olimme jumbofinaalin ykkösiä"

Suomelle pettymys yhdistetyn mäkiosuudella – mitalihaaveille kova kolaus: "Katastrofaalisesti virheitä joka osa-alueella"

Ilkka Herola taisteli upealla nousulla viidenneksi – "Hiihdon aikana lajivalinta kaduttaa, mutta niin se vaan muuttuu iloksi maalissa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat