Hurja päivä suomalaisessa aitajuoksussa – Lakka, Neziri ja Hurske tykittivät EM-finaaliin!

Glasgow'n EM-halleissa peräti kolme suomalaista pika-aituria onnistui ottamaan paikan sunnuntai-illan loppukilpailussa.

yleisurheilu
Reetta Hurske ja Nooralotta Neziri
Reetta Hurske ja Nooralotta Neziri.AOP

Yleisurheilun sisäratojen EM-kilpailut jatkuvat sunnuntaina Glasgow'ssa. Aamupäivän sessiossa 60 metrin aitajuoksun välierissä kilpaili neljä suomalaista.

Elmo Lakka onnistui 60 metrin aitajuoksun EM-välierässään mainiosti ja lunasti paikan illan finaalissa. Lakan aika, 7,70, oli sama kuin Italian Lorenzo Perinin, mutta tuhannesosat ratkaisivat aikavertailussa suomalaisen eduksi.

Naisten pika-aitojen ensimmäisessä välierässä kilpailivat Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske. Neziri sijoittui erässään kolmanneksi ajalla 8,04 ja otti suoran finaalipaikan.

Neziri jäi alkuerän tapaan naisten tasaisesta rintamasta kilpailun ensimmäisillä metreillä, mutta kiristi vahvalla loppujuoksulla.

– Finaalipaikka oli tavoitteeni ja siellä kaikki on mahdollista. Teen kaikkeni, että olen niin räjähtävä kuin pystyn. Ero tehdään lähdössä, eli juuri siinä, mikä on molemmissa juoksuissani ollut heikko, Neziri kertoi Yle Urheilulle.

Hurske pinkoi erässä neljänneksi ja joutui jännittämään, riittääkö aika 8,07 illan loppukilpailuun. Se riitti aikavertailussa seitsemänteen sijaan ja paikkaan illan finaalissa.

– Aika perusjuoksu, vähän olin hukassa. Kyllä jännitti, kun piti odottaa toisen erän tuloksia. Se tuntui ikuisuudelta, Hurske nauroi.

Kaikki kymmenen finalistia juoksivat välierissä sekunnin kymmenyksen sisään. Välierien parhaan ajan juoksi Luca Nozak uudella Unkarin ennätyksellä 7,97.

Uransa ensimmäiseen aikuisten arvokisafinaaliin Hurske lähtee taistelutunnelmissa.

– Erot ovat pienet, enkä ole näyttänyt vielä parastani täällä. Finaalipaikka on hieno asia minulle, Nooralotalle ja Elmolle. Tuomme koko Suomen aitajuoksua Euroopan kartalle, Hurske sanoi.

Matilda Bogdanoff juoksi toisessa erässä uransa toiseksi parhaan ajan 8,12. Vaikka suoritus ei riittänyt loppukilpailuun, ei Bogdanoff harmitellut.

– Tämä hallikausi ja välieräpaikka olivat enemmän kuin osasin odottaa. Ihan älytön päivä suomalaiselle aitajuoksulle, kolme suomalaista finaalissa. Pidän kovasti peukkuja, että illalla tulisi vielä jättipotti, Bogdanoff iloitsi.

Miesten aitajuoksun finaali kilpaillaan Suomen aikaa kello 20.10 ja naisten kello 20.25.

LAUANTAI 2.3.

Yleisurheilun EM-hallikisat Yle Areena kello 11.55-15.45 ja kello 19.55-23.00, TV1 kello 12.30-14.58, kello 21.15-22.58 sekä TV2 kooste kello 15.00-15.30.

SUNNUNTAI 3.3.

Yleisurheilun EM-hallikisat Yle Areena kello 11.55-15.40 ja kello 19.55-23.30 sekä TV2 kello 11.55-13.35 ja kello 20.00-23.18.

Juttua päivitetty kello 14.22: Lisätty Nezirin ja Hurskeen kommentit.

Juttua päivitetty kello 14.30: Lisätty Bogdanoffin kommentit.

Lue myös:

Kristiina Mäkelä venytti kuudenneksi kolmiloikan tasokkaassa EM-finaalissa

Purola pettyi 60 metrin pyrähdyksessä – Warholm ja ihmeteini Ingebrigtsen pitivät Norjan kultakannassa

Lakka rynnisti ennätykseensä EM-aidoissa, myös aiturinaiset ja Purola etenivät varmoin ottein välieriin – "Kovassa seurassa pääsin paahtamaan"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat