Suora

  • Rytmisen EM, yksilöiden välinefinaalit
  • Käsipalloliiga, miesten 3. loppuottelu Cocks - Dicken
  • Rytmisen EM
  • Urheiluruutu
  • Topi Raitanen - suunnistuslupaus joka vaihtoi lajia yleisurheiluun
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Rallin MM, Chile, kisakooste
  • Urheiluruutu

Kahden sadasosan tappio söi Reetta Hursketta todella – kertoi dramaattisesta hetkestä EM-finaalissa: "Siinähän se pronssi meni"

Reetta Hurske oli äärimmäisen pettynyt EM-finaalin neljännestä sijasta, vaikka se oli hänen uransa paras arvokisasijoitus.

yleisurheilu
Reetta Hurske
Reetta HurskeAOP

Suomen pika-aituri Reetta Hurske jäi vain kahden sadasosan päähän EM-mitalista Glasgow'ssa. Huippukuntoinen Hurske oli neljäs naisten 60 metrin aitajuoksussa sunnuntaina.

Neljäs sija EM-finaalissa on todella harvinaista herkkua suomalaisille pikamatkalla, mutta Hurske oli komean suorituksensa jälkeen erittäin pettynyt.

– Päällimmäisenä on huono fiilis, kun piti könytä siihen viimeiseen aitaan. Siinähän se pronssi sitten meni. Totta kai se harmittaa, kun mitali oli niin lähellä. En sano, että olisin pettynyt sijoitukseen, mutta kyllä tämä harmittaa ihan suoraan sanottuna, Hurske sanoi Yle Urheilulle puhelimitse.

Hurske juoksi finaalissa ajan 8,02. Valko-Venäjän Elvira Herman vei pronssia ajalla 8,00.

– Eihän se ajallisesti ollut huono juoksu. Nyt sain hyvin tasapainoisen juoksun lukuun ottamatta viimeistä aitaa. Finaalijuoksu oli paras näistä kolmesta juoksusta täällä.

Sunnuntain välierissä Hurske juoksi ajan 8,07. Lauantain alkuerissä kello pysähtyi aikaan 8,06.

Hurske juoksi EM-finaalissa ensimmäistä kertaa urallaan. Neljäs sija on kova saavutus, sillä suomalaiset eivät ole viime vuosina juuri juhlineet pikamatkoilla.

– Tämä on yksi urani hienoimmista saavutuksista. Pieni särö siihen tulee kuitenkin. Ehkä tätä osaa arvostaa enemmän, kun pääsee sulattelemaan, Hurske sanoi

– Ilman tuota viimeistä kolhaisua mitali olisi ollut minun käsissäni. Ei se vaan tällä kertaa ollut. Kahden vuoden päästä uudestaan.

Euroopan mestaruuden voitti Hollannin Nadine Visser (7,87). Saksan Cindy Roleder (7,97) oli hopealla. Suomen Nooralotta Neziri oli kuudes ajalla 8,09.

"Tavoite on juosta alle 13 sekunnin aika"

Hallikausi on ollut Hurskeelle menestys. Hän on kehittynyt huipputasolle ja haastanut Nooralotta Nezirin tosissaan Suomen parhaan pika-aiturin tittelistä.

Hurske ja Neziri sivusivat SM-halleissa molemmat Suomen ennätystä 7,97.

– On ollut kiva, että olen saanut tasoa nostettua ja ajat ovat parantuneet todella paljon. En voi olla tähän hallikauteen pettynyt, Hurske summasi.

Hallikauden hyvät otteet antavat Hurskeelle itseluottamusta myös kesäkauteen. Ulkoradoilla tavoitteena on MM-kisapaikka ja uusi oma ennätys 100 metrin aitajuoksussa.

– Haluan on olla kesällä yhtä iskukykyinen kuin nyt. Haluaisin, että tämä kunto ja nämä parannukset heijastuvat sinne kesäänkin. Tavoite on juosta alle 13 sekunnin aika.

Hurskeen ennätys ulkoradoilla on 13,11.

Lue myös:

Mitali oli niin lähellä! Reetta Hurske niukasti neljäs EM-finaalissa – pronssi jäi kahden sadasosan päähän

"Haluan tähän selityksen" – Euroopan eliittiin noussut Hurske pöyristyi apurahapäätöksestä, huippu-urheilujohtaja myöntää virheen ja lupaa korjata sen

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat