Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik

Nooralotta Nezirin unelma EM-mitalista kosahti heti alkuunsa – kuudes sija otti päähän rankasti: "Nyt tuntuu niin pahalta"

Nooralotta Neziri potkaisi polvensa toiseen aitaan naisten 60 metrin aitajuoksun loppukilpailussa.

yleisurheilu
Nooralotta Neziri
AOP

Kolmas kerta toden sanoo. Sitä toivoi Nooralotta Neziri ennen naisten 60 metrin aitajuoksun EM-finaalia sunnuntaina. Neziri halusi kirkastaa EM-hallikisojen kahdeksannen (2013) ja kuudennen (2015) sijan vihdoin mitaliksi.

Mitalia oli myös realistista odottaa. Nezirin SE-aika 7,97 olisi riittänyt EM-hopeaan. Tällä kertaa finaalissa kävi kuitenkin niin, ettei Neziri päässyt edes kunnolla mittaamaan tasoaan mitalitaistelussa.

– Potkaisin polven heti toiseen aitaan. Juoksu meni siihen. Sen jälkeen se oli vain taistelua, että pääsee maaliin asti. Harmittaa. Tavoite oli ottaa mitali täälta, mutta se kaatui heti alkuunsa, Neziri kertasi.

Neziri juoksi ajan 8,09, joka riitti kuudenteen sijaan Glasgow'n EM-finaalissa. Hän ei osannut iloita sijoituksestaan kilpailun jälkeen.

– Olen jo kerran ollut kuudes, niin kyllä minun tavoitteeni oli olla kolmen parhaan joukossa. Ottaa päähän, Neziri sanoi.

Pika-aiturin oli vaikea löytää mitään positiivista sunnuntain finaalista. Hän tiesi, että tämä oli yksi uran parhaista mahdollisuuksista saavuttaa aikuisten arvokisamitali.

– Mitali oli tänään haarukassa. Nyt tuntuu niin pahalta, että se oli haarukassa, eikä sitä tullut.

Pettynyt oli myös Reetta Hurske, joka jäi kahden sadasosan erolla neljänneksi. Hurskeen mitali meni kolhaisuun viimeiseen aitaan.

Vaikka suomalaiset pika-aiturit olivat pettyneitä, sunnuntai oli kuitenkin menestyksekäs päivä suomalaisille. Nezirin ja Hurskeen lisäksi myös Elmo Lakka oli EM-finaalissa. Lakka jäi kahdeksanneksi.

Kolme pika-aituria EM-finaalissa on aika harvinaista herkkua suomalaisille.

– Kova kilpailu naisten välillä on ajanut eteenpäin. Elmo on muuten vaan kovapäinen urheilija, Neziri kertoi hyvien tuloksien taustoista.

Naisten 60 metrin aitajuoksun finaalin voitti Hollannin Nadine Visser ajalla 7,87. Saksan Cindy Roleder (7,97) oli toinen ja Valko-Venäjän Elvira Herman (8,00) kolmas.

Lue myös:

Kahden sadasosan tappio söi Reetta Hursketta todella – kertoi dramaattisesta hetkestä EM-finaalissa: "Siinähän se pronssi meni"

Mitali oli niin lähellä! Reetta Hurske niukasti neljäs EM-finaalissa – pronssi jäi kahden sadasosan päähän

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat