Suora

  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Tshekki - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä
  • Elävä arkisto esittää

Suomi onnistui EM-halleissa, mutta mitaliton putki on pitkä – tuore valmennuspäällikkö haluaa panostusta hallikauteen: "Yhdeksän kuukauden harjoituskausi ei ole enää tätä päivää"

SUL:n valmennuspäällikkö ilakoi Glasgow'n EM-hallikisoissa onnistuneita suomalaissuorituksia.

yleisurheilu
Reetta Hurske
Reetta Hurske oli Glasgow'n EM-halleissa paras suomalaisurheilija. Kuva Berliinin EM-kisoista viime vuodelta.Getty Images

Suomalaissilmin duurivoittoisesti sujuneet yleisurheilun EM-hallikisat saivat SUL:n valmennuspäällikkö Kari Niemi-Nikkolan myhäilemään tyytyväisenä. Vasta pari kuukautta sitten pestinsä aloittanut Niemi-Nikkola ei pitänyt onnistuneita suomalaissuorituksia yllätyksenä, vaan painotti lähes jokaisen suomalaisurheilijan kilpailleen tasollaan.

Varsinkin sunnuntain suomalaisanti liikutti onnistumismittarin reippaasti plussan puolelle.

– Finaalipaikat olivat kisojen kruunu, Niemi-Nikkola kertoo.

60 metrin aitafinaaleissa juoksi sunnuntaina peräti kolme suomalaista, Reetta Hurske ja Nooralotta Neziri sekä Elmo Lakka. Hurske jäi mitalista 2 sadasosaa ja oli 4:s. Myös Kristiina Mäkelä loikki pistesijoille: hän oli 3-loikan finaalissa kuudes.

– Meillä oli kisoissa 12 urheilijaa, joista valtaosa urheili omalla tasollaan ja ennätyksiä syntyi kovissa paikoissa, Niemi-Nikkola summasi sunnuntaina.

Niemi-Nikkolan mukaan hyvät suomalaissuoritukset kertovat pitkäjänteisen työn tuloksista.

– Kyllä se tuottaa tulosta, kun treenataan terveenä ja harjoitellaan pitkäjänteisesti. Eihän nämä tulokset ole tehty puolessa vuodessa.

Hallikisoille enemmän arvoa

Suomen edellisestä mitalista EM-hallikisoissa on jo lähes 20 vuotta. SUL:n valmennuspäällikkö haluaa jatkossa enemmän suomalaisurheilijoita panostamaan hallikauteen.

– Yhdeksän kuukauden harjoituskausi ja kahden kuukauden kilpailukausi ei ole enää tätä päivää. Suorituskyky täytyy pitää hyvänä läpi vuoden, Niemi-Nikkola kertoo.

Yksinkertaista toimintaa ja selkeyttä valmennukseen

Tuore valmennuspäällikkö haluaa suomalaisen yleisurheilun organisaatiolle lisää selkeitä linjoja. Puolentoista kuukauden aikana Niemi-Nikola on halunnut selvittää kärkiurheilijoiden tilannetta.

Niemi-Nikkolan mukaan tarkoitus on löytää ensi syksyyn mennessä selkeä ja yksinkertainen toimintamalli, miten suomalaista yleisurheilua kehitetään.

– Eli pelkistetään yleisurheilun organisaatiota, Niemi-Nikkola summaa.

Lue myös:

Nooralotta Nezirin unelma EM-mitalista kosahti heti alkuunsa – kuudes sija otti päähän rankasti: "Nyt tuntuu niin pahalta"

Kahden sadasosan tappio söi Reetta Hursketta todella – kertoi dramaattisesta hetkestä EM-finaalissa: "Siinähän se pronssi meni"

Kristiina Mäkelä venytti kuudenneksi kolmiloikan tasokkaassa EM-finaalissa

Hurja päivä suomalaisessa aitajuoksussa – Lakka, Neziri ja Hurske tykittivät EM-finaaliin!

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat