Suora

  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: USA - CHI
  • Marika Teini: Rouva kersantti - työ joka mahdollisti ammattiurheilun
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Sardinia, kisakooste
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Seefeldin MM-hiihtojen dopingvyyhti kasvaa: Kolmas virolaishiihtäjä myönsi veridopingin käytön

Algo Kärp ei hiihtänyt Seefeldin MM-kisoissa.

doping
Algo Kärp hiihtää.
Algo Kärp.AOP

Virolaislehdet Õhtuleht (siirryt toiseen palveluun)ja Postimees (siirryt toiseen palveluun)uutisoivat maanantai-iltana, että virolaishiihtäjä Algo Kärp on myöntänyt veridopingin käytön. Kärp on kolmas virolaishiihtäjä, joka on tunnustanut dopingin käytön Seefeldin MM-hiihtojen dopingskandaalin yhteydessä.

– Rikon tällä tunnustuksellani varmaan kaikki ihmissuhteeni, mutta en voi enää elää valheessa, Kärp sanoi tunnustuksessaan virolaislehdelle.

33-vuotias Kärp ei kilpaillut Seefeldin MM-kisoissa. Maailmancupissa hän on hiihtänyt vuodesta 2006 lähtien. Kärpin uran paras maailmancupin sijoitus on vuodelta 2014, jolloin hän sijoittui Holmenkollenin 50 kilometrin kilpailussa 16:nneksi.

Tunnustuksessaan virolaishiihtäjä kertoi käyttäneensä muiden kärynneiden hiihtäjien tapaan saksalaislääkäri Mark Schmidtin palveluita. Kärpin mukaan kontakti Schmidtiin tuli virolaisvalmentaja Mati Alavertin kautta.

Hiihdon MM-kisojen dopingskandaali alkoi viime tiistaina, kun poliisi teki laajoja dopingratsioita Itävallassa ja Saksassa. Mediatietojen mukaan juuri Schmidtin vastaanotto Erfurtissa oli yksi ratsian pääkohteista. Viranomaiset ovat löytäneensä Erfurtista muun muassa laittoman dopinglaboratorion.

Ratsioiden yhteydessä pidätettiin myös virolaishiihtäjät Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu, kazakstanilainen Aleksei Poltoranin sekä itävaltalaiset Dominik Baldauf ja Max Hauke. Kaikki hiihtäjät myönsivät kuulusteluissa veridopingin käytön.

Dopingvyyhdin yhteydessä veridopingin käytön ovat tunnustaneet myös itävaltalaispyöräilijät Georg Preidler ja Stefan Denifl.

Suomessa Kärpin tunnustuksesta ensimmäisenä uutisoi Ilta-Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

Lue myös:

Kari-Pekka Kyrö: Seefeldin dopingratsiat olivat mahtipontista teatteria, jossa kiinni saatiin pikkutekijät – ”Siellä viivalla ne isot lohet uiskentelevat"

Tällaista dopingkauppaa on pyöritetty Seefeldin MM-kisoissa, taustalla useista huijauksista syytetty lääkäri – "Kuin huonon elokuvan käsikirjoitus"

Jo toinen itävaltalainen pyöräilijä tunnusti veridopingin – ei voinut enää elää salaisuutensa kanssa

Seefeldin MM-kisojen dopingskandaaliin liittyy myös muita lajeja – huippupyöräilijä tunnusti veridopingin

Poliisi sai potkut kohuvideon vuotamisesta – itävaltalaishiihtäjä istui sohvalla neula käsivarressaan

Pysäyttävä hetki ala-asteen luokkahuoneessa Seefeldissä: veridopingin tyynesti paljastanutta virolaishiihtäjää ympäröivät kyynelsilmäiset miehet ja epätodellinen hiljaisuus

Itävallan hiihtolajien norjalaispäällikkö avautui dopingskandaalista ja päätti irtisanoutua: ”Kun ihmisiä pelleilee tällaisilla asioilla”

Seefeldissä kiinni jäänyt virolaishiihtäjä kertoo kaiken Yle Urheilulle: veridopingin käyttö alkoi jo kesällä 2016

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat