IBU ei tiedä syytä, miksi CAS vapautti pannassa olleen Kazakstanin ampumahiihtotähden

Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS on yllättäen palauttanut Kazakstanin ampumahiihtäjä Galina Vishnevskayalle kilpailuluvan.

ampumahiihto
 Galina Vishnevskaya
Galina VishnevskayaAOP

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU on näin ollen velvollinen poistamaan väliaikaisen kilpailukiellon, joka koskee 25-vuotiasta Galina Vishnevskayaa. Urheilija voi tästä eteenpäin osallistua kaikkiin ampumahiihtokilpailuihin. Lajin MM-kilpailut alkavat kahden päivän päästä ja ne pidetään Ruotsin Östersundissa 7.-17. maaliskuuta 2019.

IBU kertoo sosiaalisessa mediassa, ettei sille ole vielä kerrottu syitä, miksi Galina Vishnevskaya on vapautettu pannasta. Sen sijaan Vishnevskayan maannaiselta Darya Klimina-Ussanovalta CAS ei poistanut väliaikaista kilpailukieltoa hakemuksesta huolimatta.

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU asetti viime marraskuussa yhdeksän kazakstanilaista ampumahiihtäjää toistaiseksi voimassa olevaan kilpailukieltoon. Syyt kilpailukieltoon ovat dopingrikkomusepäilyissä, jotka juontavat kahden viime vuoden aikana tehtyihin ratsioihin niin Itävallassa kuin Italiassa.

Paikalliset poliisit tekivät dopingiin liittyviä yllätysratsioita talvikausina 2017 sekä 2018 ja joutuivat takavarikoimaan kazakstanilaisten ampumahiihtäjien majoitustiloista muun muassa lääkeaineita, -ruiskuja ja matkapuhelimia.

Yhdeksästä kilpailukieltoon joutuneesta kuusi osallistui viime talvena Kazakstanin maajoukkueessa Etelä-Korean olympiakisoihin. Nyt vapautettu Galina Vishnevskaya on joukon menestynein. Hän on kahminut urallaan mm. viisi talviuniversiadien mitalia sekä kaksi nuorten olympialaisten mitalia.

Vishnevskayan ja Klimina-Ussanovan lisäksi muut IBU:n hyllyttämät kazakstanilaiset ovat Olga Poltoranina, Yan Savitsky, vuoden 2015 talviuniversiadien voittaja Alina Raikova, kaksinkertainen universiadimitalisti Anton Pantov, Maxim Braun, Anna Kistanova ja Vassiliy Potkorytov.

Milloin Mäkäräinen lähtee mitalitaistoon? Katso tästä Ylen tarjoamat lähetysajat ampumahiihdon MM-kisoissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat