Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheiluruutu

Taitoluistelun MM-kisoihin hälytetty Emmi Peltonen: "Olen valmis ottamaan haasteen vastaan"

Taitoluistelun MM-kisapaikan avautuminen tuli Emmi Peltoselle yllätyksenä, mutta päätös Japaniin lähdöstä ei ollut vaikea.

taitoluistelu
Emmi Peltonen
AOP

Yllätyskutsun taitoluistelun MM-kisoihin saanut Emmi Peltonen lähtee luottavaisin mielin kisapaikalle Japaniin. Mahdollisuus aukesi, kun EM-pronssimitalisti Viveca Lindfors joutui jäämään kisoista sivuun.

– Päätös ei ollut vaikea. Halusin kuitenkin harkita, että kaikki on kondiksessa ja voin lähteä, Peltonen sanoo Yle Urheilulle.

Kisat alkavat Saitamassa jo maaliskuun 20. päivä, joten MM-ohjelman hiomiseen Peltosella ei jää paljoa aikaa.

– Ajattelen ainakin positiivisesti. Tällaiset tilanteet ovat aina haastavia, mutta olen valmis ottamaan haasteen vastaan. Rakastan kisoja, ja MM-kisat ovat aina kauden kohokohta, minne haluaa lähteä.

Minskin EM-kisoissa kahdeksanneksi tammikuussa luistellut Peltonen myöntää, että tieto mahdollisuudesta lähteä MM-kisoihin tuli yllätyksenä. Seuraavan kauden ajatukset ehtivät jo olla mielessä.

– Valmistautuminen kisaan ei ehkä ole nyt ideaali, mutta uskon silti, että ohjelmani ovat hyvin takaraivossa. Olen treenannut ja olin mukana Art on Ice -kiertueella Sveitsissä. Siellä on tehty ohjelmia. Olen kyllä hyvässä kunnossa.

Peltonen teki ensiesiintymisensä MM-jäillä kaksi vuotta sitten Helsingissä, jolloin lopulliseksi sijoitukseksi jäi 29.

– Olin aika nuori silloin. Kaikki oli uutta kotiyleisön edessä. Erittäin ihana muisto. Luulen, että tämä tulee olemaan yksi kisa muiden joukossa nyt, kun kansainvälisiä kisoja on tullut paljon, Peltonen miettii.

Taitoluistelun MM-kisat käydään Japanin Saitamassa 20.–24. maaliskuuta. Yle välittää kisat suorana TV2:ssa ja Areenassa.

Lue myös:

Emmi Peltonen valittiin taitoluistelun MM-kisoihin korvaamaan sivuun jäänyttä Viveca Lindforsia

Valtava pettymys: EM-mitalisti Viveca Lindfors joutuu jättämään MM-kisat väliin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat