Suora

  • Kohti Fifan naisten MM 2019 -kisoja
  • Voimistelun SM, akrobatia
  • Voimistelun SM, team gym
  • Telinevoimistelija Enni Kettunen haastaa pelkonsa päivittäin
  • Voimistelun SM, telinevoimistelun telineloppukilpailut
  • Korisliiga, miesten 5. loppuottelu Kauhajoki - Kouvot
  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik

Arvi Savolainen jälleen kultavireessä – paini alle 23-vuotiaiden Euroopan mestariksi

Savolainen voitti finaalissa georgialaisen Georgi Melian 4–1.

paini
Kuvassa Arvi Savolainen vasemmalla
Kuvassa Arvi Savolainen vasemmalla.Painiliitto

Arvi Savolainen on voittanut painin alle 23-vuotiaiden EM-kultaa Serbian Novi Sadissa sarjassa alle 97 kiloa. Savolainen voitti finaalissa georgialaisen Georgi Melian 4–1.

– Kamppailu oli tiukka ja ratkaisut venyivät viimeisille sekunneille. Kaveri oli aika haastava painittava, mutta toisaalta omaan tyyliin sopiva, Savolainen kertoi heti finaalin jälkeen Yle Urheilulle.

Ottelun alussa ei juurikaan pisteitä nähty, vain yhdet passiivisuuspisteet molemmille. Viimeisellä minuutilla Savolainen sai vastustajan kaadettua ja hänelle annettiin jo neljä pistettä. Georgialaisen huoltajat kuitenkin haastoivat tilanteen. Savolaisen katsottiin käyttäneen jalkaa ja pisteet otettiin pois.

Lopussa Savolainen onnistui kuitenkin ottamaan voittoon tarvittavat pisteet.

– Parannettavaa on aina, mutta kyllä tämä oli hyvä ottelu. En tehnyt virheitä

Välierissä tiistaina Savolainen voitti turkkilaisen Ibrahim Tigcin pistein 4–0.

Savolainen voitti viime syksynä ensimmäisenä suomalaisena alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden. Nuorten ikäluokissa hän on voittanut nyt jo kahdeksan arvokisamitalia. Hän on suomalaisen painin ehdottomasti suurimpia tulevaisuuden lupauksia.

Lue myös:

Painitähdet Arvi Savolainen ja Elias Kuosmanen jahtaavat Tokion olympiapaikkaa toisiaan kirittäen: “On vain hyvä, että haastajia ja halukkaita voittajia riittää”

Historiallisen painimestaruuden voittanut Arvi Savolainen unelmoi jo uroteoista Tokion olympialaisissa – arvokisojen edustuspaikoista tulossa hurja suomalaisvääntö

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat