Suora

 • Dota 2: The International -loppuottelu
 • Rallin MM, Saksa, Power Stage - live
 • Este- ja kouluratsastuksen EM: esteratsastus
 • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 25.8. osa 1
 • Yleisurheilun Ruotsi - Suomi-maaottelu ja Urheilukierros
 • Yleisurheilun Ruotsi-ottelu 25.8. osa 2
 • Este- ja kouluratsastuksen EM: esteratsastus
 • Urheiluruutu
 • Kielileikkejä
 • Lentopallon EM, Kreikka - Suomi
 • Johanna Bäcklund: Superäiti joka juoksi MM-kisoihin saakka
 • Urheiluruutu
 • Rallin MM, Saksa, kisakooste

Seefeldin dopingratsiassa kiinniotettu Poltoranin väittää kazakstanilaismedialle olevansa puhdas, vaikka myönsi Itävallan poliisille veridopingin käytön

Aleksei Poltoranin myöntää lehdelle harkinneensa kiellettyjen aineiden käyttämistä.

doping
Aleksei Poltoranin
Aleksei PoltoraninLehtikuva

Dopingratsiassa kiinni otettu kazakstanilainen hiihtäjä Aleksei Poltoranin avautuu Seefeldin tapahtumista kazakstanilaiselle Bnews-uutissivustolle. (siirryt toiseen palveluun)

Poltoranin ja neljä muuta urheilijaa otettiin kiinni epäiltynä veridopingin käytöstä Seefeldissä hiihdon MM-kisojen yhteydessä. Poltoranin vapautettiin poliisin huostasta, kun hän oli myöntänyt veridopingin käytön viranomaisille.

Nyt Poltoranin väittää kazakstanilaismedialle olevansa puhdas. Samalla hän kuitenkin toteaa, että oli pohtinut kiellettyihin aineisiin siirtymistä.

– Kaikki antamani testit näyttivät, että olen puhdas. Ajattelin kyllä käyttää kiellettyjä keinoja, mutta uudelleen mietittyäni päätin toisin.

Poltoranin kertoo poliisin kiinnioton ja putkassa vietyn ajan olleen niin rankka kokemus, että dopingin myöntäminen oli ainut ratkaisu.

– Olin eristyksissä kylmässä kellarissa. Silloin ajattelin, että annan mitä vaan, että minut vapautetaan ja pääsen takaisin perheeni luokse, Poltoranin kertaa.

Poltoranin voitti vuonna 2013 Val Di Fiemmen MM-kisoista pronssia 50 kilometrin perinteisen kisasta sekä parisprintistä.

– Nyt yritän toipua henkisestä traumasta, minkä sain Itävallassa, kazakstanilainen päättää.

Lue myös:

Johannes Dürr vapautettiin – myöntää käyttäneensä veridopingia vielä hiljattain, mutta kiistää toimineensa muiden urheilijoiden yhteyshenkilönä

Seefeldin dopingratsiassa pidätetyt hiihtäjät itävaltalaislehdelle: paljastuksia tehnyt Johannes Dürr ohjasi kiellettyjen aineiden käyttäjiksi

Kari-Pekka Kyrö väittää, että veridopingin käyttö on helppoa ja riskitöntä, testauspäällikkö vastaa: "Järjestelmä ei ole aukoton"

Seefeldin MM-hiihtojen dopingvyyhti kasvaa: Kolmas virolaishiihtäjä myönsi veridopingin käytön

Kari-Pekka Kyrö väittää, että veridopingin käyttö on helppoa ja riskitöntä, testauspäällikkö vastaa: "Järjestelmä ei ole aukoton"

Viron päävalmentaja vahvistaa: Tammjärv ja Veerpalu myönsivät dopingin käytön, hiihtäjät vapautettiin poliisin huostasta

Itävaltalaismedia julkaisi hurjan videon – veridopingin käytön myöntänyt MM-hiihtäjä esiintyy videolla neula käsivarressaan

Juttua korjattu 10.3. klo 17.47: Korjattu jutun käännös. Muutettu muotoilu "Ajattelin käyttää kiellettyjä aineita" muotoon "Ajattelin käyttää kiellettyjä keinoja".

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat