Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Ruotsissa huippukisan tykittänyt Lappi lähtee nöyränä arvaamattomaan Meksikoon – ajoi viime kaudella neljääkymppiä rotkoon: "Jos vähänkin missaa linjan, niin käy huonosti"

Esapekka Lappi lähtee hakemaan oppia Meksikon MM-rallin metkuista Ruotsin huippukisan jälkeen. Citroeniin pitäisi pystyä luottamaan vaikeissa olosuhteissa.

ralliautoilu
Esapekka Lappi autonsa vieressä Ruotsin MM-rallissa.

Viime kauden Meksikon ralli oli suomalaisittain sysimusta. Kaikki viisi kuljettajaa joutuivat keskeyttämään jo perjantaina.

Esapekka Lappi rysäytti Toyotalla rotkoon El Chocolaton pitkällä erikoiskokeella ja samalla tuli roppakaupalla oppia rallin arvaamattomuudesta.

– Menin pikkuisen sivuun puhtaalta linjalta kakkosvaihteelta ja saman tien rotkoon, Citroenia tällä kaudella käskyttävä Lappi kertaa Yle Urheilun haastattelussa.

– Vauhtia oli varmaan 40 kilometriä tunnissa ja kyljelleen sinne. Mutta se on juuri sitä. Jos kapeissa paikoissa vähänkin missaa linjan, niin sitten käy huonosti.

Lappi ajoi uransa parhaan MM-rallin Ruotsissa ja sijoittui toiseksi. Citroen taktikoi suomalaiselle asetelmia, kun Sebastien Ogier aurasi tietä menetettyään mahdollisuutensa hyvään sijoituksen.

Meksikosta Lappi itse ei odota edes palkintokorokesijaa.

– Tämä on varmaan minulle yksi hankalimmista ralleista, sillä kokemusta ei ole kovin paljon. Ja ralli on kokemuslaji. Kun kisan on ajanut kaksi tai kolme kertaa, ymmärtää sen todellisen luonteen, Lappi analysoi.

– Jos ajamme tasaisen viikonlopun, kuten Ruotsissa, nelos- tai viitossija olisi realistinen.

Lapilla on kova luotto autoonsa Meksikon ankarissa oloissa. Citroenin pitäisi kestää kuumuutta ja ohutta ilmaa hyvin.

Suomalaiskuskin mukaan reitit ovat hyvässä kunnossa.

– Pätkät on tasoitettu ja paljon kiviä on lähtenyt pois. Paikka paikoin pinta on tosi kova. Puhdistumisefekti ei ole välttämättä niin suuri kuin aiemmin, Lappi summaa.

Helppoa Meksikon reittien selvittäminen ei tule olemaan.

– Pitää olla tosi tarkkana ja merkata nuotteihin paikat, jotta ymmärtää, mitä siellä tapahtuu. Nuottien mukaan pitää myös ajaa sitä autoa. Ei se sen kummempaa ole.

Yle Urheilun lähetykset Meksikon MM-rallista

Torstai 7.3.
klo 20.30 Ennakkolähetys TV2

Perjantai 8.3.
klo 04.00 Erikoiskoe 1, suora lähetys TV2
*klo 13.20 Erikoiskoe 1, jälkilähetys *TV2

klo 21.50Kooste päivän tapahtumista TV2

Lauantai 9.3.
klo 15.10 Kooste perjantai-illan erikoiskokeista TV2
klo 19.00 Erikoiskoe 12, suora lähetys Yle Areena
klo 21.00 Kooste päivän tapahtumista TV2

Sunnuntai 10.3.
klo 10.10 Kooste lauantai-illan tapahtumista TV2
klo 20.00 Power Stage, suora lähetys TV2
klo 21.30 Kooste päivän tapahtumista TV2

Maanantai 11.3.
klo 19.00 Power Stage, jälkilähetys TV2

Sunnuntai 17.3.
klo 21.00 Kisakooste, TV2

Lue myös:

Vain voitto riitää Latvalalle Meksikosta – "Ei saa ylittää omaa riskianalyysiä"

Moniongelmainen Meksikon MM-ralli on ollut Mäkisen Toyotalle valtava koetinkivi – Latvalan on tehtävä sama temppu kuin kolme vuotta sittenKommentti: MM-rallin supertähden on aika lopettaa selittelyt – alkukauden tuloksia painavat karkeat virheet

Muokkaus 7.3.2019 kello 19.43: Esapekka Lappi ajoi edellisessä kisassaan uransa parhaan sijoituksen Ruotsissa, ei MM-sarjassa, kuten jutussa aiemmin väitettiin.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat