Suora

  • Koripallomaaottelu Liettua - Venäjä
  • Suunnistuksen MM, viestit
  • Urheiluruutu
  • Hampaanjäljet

JPS haastaa Veiterän jääpallofinaalissa – "Sinne mennään vaikka pää kainalossa"

Jääpallofinaalia voi jännittää Yle Areenan ja TV2:n välityksellä.

urheilu
Aleksei Nikisov, Veiterä.
Veiterän valmentaja Aleksei Nikisov .AOP

Jääpallon Bandyliigan finaalissa kohtaavat lauantaina lappeenrantalainen Veiterä ja jyväskyläläinen JPS. Lappeenrannassa pelattavaa finaalia voi jännittää suorana kello 14.55 alkaen Yle Areenasta. TV2:n jälkilähetys loppuottelusta alkaa kello 19.

Kaksi edellistä mestaruutta voittanut Veiterä on historiansa aikana juhlinut mestaruutta kuusi kertaa. Ensimmäistä miesten kultamitalia jahtaavalle JPS:lle finaalipaikka on historian toinen.

– Mestaruus olisi iso juttu jyväskyläläiselle jääpallolle. Olisi hienoa päästä tekemään historiaa. Kyllä tässä vähän jännittää, koska lauantaina edessä on iso peli, JPS:n joukkueenjohtaja Toni Laatanaho tunnusti.

JPS: keskikenttäpelaaja Tuomas Rintala on ollut flunssassa finaalin alla, mutta uskoo olevansa täydessä tikissä lauantaina.

– On enää yksi peli enää jäljellä. Siihen mennään vaikka pää kainalossa. Flunssa ei varmasti vaivaa enää lauantaina, Rintala lupasi.

Finaaliin JPS lähtee haastajana.

– Finaaliin ladataan kaikki. Lähdemme levollisin mielin finaaliin haastajan roolissa. Luottamus omaan joukkueeseen on todella kova. Lähdemme pelaamaan omaa peliämme, paineet vastustajan niskaan kaatanut Rintala totesi.

Runkosarjassa finaalijoukkueet kohtasivat kaksi kertaa. Molemmat joukkueet voittivat omat kotiottelunsa. Veiterä voitti tammikuun alussa JPS:n 11–3 ja viikkoa myöhemmin JPS juhli 7–3-voittoa. Rintala tietää, että Veiterä on kaadettavissa.

– Pitää puolustaa kovaa ja hyödyntää omat vähäiset maalipaikat. Uskon, että tulos on meille suotuisa, jos koko joukkue pelaa 90 minuuttia täysillä. Toivotaan, että lauantaina on hyvä ja tasainen jääpallokeli, sillä meidän peli perustuu pallon liikutteluun ja kovaan luisteluun.

Loppuottelu lähetetään lauantaina suorana Yle Areenassa klo 14.55 ja koostelähetys TV2:ssa alkaa kello 19.

Lue myös:

Veiterä jyräsi vastustamattomasti jälleen Bandyliigan finaaliin – vastustaja tulee Jyväskylästä tai Mikkelistä

Tobias Karlsson ottaa ohjat Jääpalloliiton uutena toiminnanjohtajana

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat