Suomen mitalitili kasvoi seitsemään talviuniversiadeissa – muodostelmaluistelussa kamppaillaan lauantaina MM-edustuspaikasta

Pronssia perjantaina ottivat Katri Lylynperä ja Joonas Sarkkinen hiihdon parisprintissä sekä Alex Thelen lumilautailun half pipessa.

Katri Lylynperä ja Joonas Sarkkinen hiihtivät pronssille universiadien parisprintissä. Kuva: AOP

Korkeakouluopiskelijoiden urheilun suurtapahtuma talviuniversiadit käynnistyivät viime viikolla Krasnojarskissa Venäjällä. Tapahtumassa on edustettuna 60 maata ja lähes 3000 urheilijaa.

Suomen joukkue otti perjantai-aamuna kuudennen mitalinsa, kun Katri Lylynperä ja Joonas Sarkkinen ottivat pronssia hiihdon sekaparisprintissä.

Suomalaiset juhlivat perjantaina myös lumilautailun half pipe -kilpailussa, kun Alex Thelen piti karsinnan kolmannen tilansa ja nosti Suomen mitalitilin seitsemään.

Aiemmin tällä viikolla Suomi otti peräti viisi mitalia universiadien hiihtosuunnistuksessa. Liisa Nenonen kiri voittoon ja Mirka Suutari pronssille hiihtosuunnistuksen pikamatkalla.

Sama kaksikko oli mitalivireessä myös takaa-ajossa, josta Suutari otti hopeaa ja Nenonen pronssia. Miesten kilpailussa Misa Tuomala nousi kuudennelta sijalta pronssille.

Muodostelmaluistelussa on panoksena MM-edustuspaikka

Suomen jäätanssipari Juulia Turkkila - Matthias Versluis onnistui vapaatanssissaan ja otti siitä kauden parhaat pisteensä 107,42. Suorituksellaan pari säilytti rytmitanssin sijoituksensa ja oli lopputuloksissa neljäs.

Seuraavan kerran jäätanssipari kilpailee taitoluistelun MM-kilpailuissa Saitamassa Japanissa 18.-24. maaliskuuta.

Universiadien muodostelmaluistelussa Suomea edustavat Marigold IceUnity ja Team Unique. Lyhytohjelman jälkeen Team Unique johtaa kilpailua kauden parhailla pisteillään 85,49. Marigoldin lyhytohjelmapisteet 81,50 riittivät kolmanteen sijaan.

Muodostelmaluistelujoukkueilla on universiadeissa tärkeä näytön paikka, sillä toinen MM-edustajajoukkue valitaan universiadien jälkeen kauden parhaan tuloksen perusteella.

Ennen universiadeja Marigold IceUnitylla (229,56) oli parempi pistesaalis kuin Team Uniquella (226,27). Viime viikonloppuna Suomen mestaruuden voittanut Rockettes on jo varmistanut paikkansa huhtikuussa Helsingissä järjestettävissä MM-kisoissa.

Universiadien muodostelmaluistelun vapaaohjelma kilpaillaan varhain lauantaiaamuna, kello 5.45 alkaen Suomen aikaa.

Lue myös: