Suora

  • Urheilukierros
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Kaisa Mäkäräinen selitti kaatumisensa syitä – myönsi, että pasmat sekosivat ennen ammuntaa: "Aloin miettiä, menikö lunta tähtäimeen tai muuta"

Kaisa Mäkäräinen ei pannut epäonnistumistaan pystypaikalla kaatumisen piikkiin.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen pikakilpailun kaatumisestaan: "Olisi pitänyt olla sellaiset hirvenkoivet"
Kaisa Mäkäräinen pikakilpailun kaatumisestaan: "Olisi pitänyt olla sellaiset hirvenkoivet"

Kaisa Mäkäräinen oli harmissaan MM-kisojen pikakilpailun 12. sijan jälkeen. Suomalaistähti ampui kaksi hutia pystypaikalta, mikä vei mitalimahdollisuudet.

Mäkäräinen jäi 7,5 kilometrin pikakilpailun voittaneesta Slovakian Anastasija Kuzminasta 34 sekuntia. Pronssimitaliin jäi matkaa noin 22 sekuntia.

– Parempaakin oli tarjolla, mutta periaatteessa tämä oli ihan hyvän tuntuista tekemistä. Pystystä ammuin valitettavasti kaksi ohi. Siihenpä se kilpailu sitten meni, Mäkäräinen sanoi maalissa Yle Urheilulle.

Kilpailu alkoi Mäkäräiseltä hyvin. Hän johti kisaa vielä makuupaikan jälkeen, kun hän oli ampunut puhtaasti. Sen jälkeen kilpailussa tapahtui dramaattinen käänne, kun Mäkäräinen kaatui ennen toista ammuntapaikkaa.

– Kävin polvillani hangessa. Ei edes mennyt sauva suksien väliin. Sitä pöpperöä oli niin paljon, että olisi pitänyt olla sellaiset hirvenkoivet, että olisin päässyt loikkimaan pidemmällä askeleella niiden töppyröiden ohi, Mäkäräinen selitti kaatumistaan.

– Lunta oli vaan niin paljon, että suksi jotenkin tökkäsi lumikasaan.

"Aloin miettiä, menikö lunta tähtäimeen"

Kaatuminen ei pilannut Mäkäräisen kilpailua. Mitalimahdollisuudet menivät vasta pystypaikan huteihin.

– Kaatumisen jälkeen aloin miettiä, menikö lunta tähtäimeen tai muuta. Muutama sija siihen ehkä meni, mutta ei niitä ohilaukauksia voi panna kaatumisen piikkiin, Mäkäräinen totesi.

Mäkäräisen hiihtovauhti oli 7,5 kilometrin kisassa neljänneksi parasta. Hän jäi 12,4 sekuntia Saksan Denise Herrmannista, joka oli perjantaina paras ladulla.

– Hiihto oli vähän parempaa kuin eilen sekaviestissä, vaikka tuntui, että eilinen kilpailu painoi jaloissa tosi paljon.

Hyvä hiihtovauhti siivitti Mäkäräisen kelvollisiin asemiin sunnuntain takaa-ajoon, johon lähdetään perjantain kilpailun tuloksien perusteella.

– Takaa-ajosta tulee vaihteleva kilpailu, kun siinä on kuitenkin neljä ammuntaa. Tulokseen vaikuttaa jo vähän ampumanopeus ja myös peesipaikat tuolla ladulla, Mäkäräinen totesi.

Lue myös:

Draamaa MM-kisoissa! Kaisa Mäkäräinen kaatui kesken pikakilpailun – putosi mitaleilta pystypaikan kahdella hudilla

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat