Hyppää sisältöön

Loistavan syntymäpäivälahjan saanut Venla Lehtonen ruoti jälleen suoritustaan värikkäästi: "Ei ollut enää mikään kuihtunut tulppaani, vaan paremminkin ylväs kastanjapuu"

Venla Lehtonen täyttää sunnuntaina 24 vuotta.

Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Suomen Venla Lehtonen oli hyvällä tuulella ampumahiihdon MM-kisojen pikakilpailun jälkeen perjantaina. Lehtonen sijoittui Östersundissa 7,5 kilometrin kilpailussa 45:nneksi ja ansaitsi paikan sunnuntain takaa-ajoon.

Lehtonen ampui pikakilpailussa yhden hudin. Hiihtovauhdissa hän oli joukon 63:nneksi nopein.

– Kulki paremmin kuin sekaviestissä. Teimme jalkojen eteen töitä meidän lääkärimme kanssa ja muuta. Hermostossa on vähän vikaa, ne eivät toimi ihan parhaalla tavalla, Lehtonen selvitti kohtaamiaan vaikeuksia.

Lehtosen kausi on ollut vaikea. Murheisiin helpotti, että hän sai sunnuntaille täydellisen syntymäpäivälahjan. Sunnuntaina 24 vuotta täyttävän Lehtosen tavoite oli juhlia syntymäpäiviään MM-kisojen takaa-ajossa.

– Tammikuussa ajattelin, että jos pääsen syntymäpäivänä starttaamaan takaa-ajossa, se nollaa kaikki muut epäonnistumiset.

Vielä torstain sekaviestissä Lehtosen vauhti ei antanut osviittaa siitä, että hän etenisi takaa-ajoon perjantain pikakilpailusta.

– Lähdin aika apealla mielellä kisaan, kun tuntui, että en saa parasta irti itsestäni. On pakko olla ylpeä tuosta suorituksesta, Lehtonen sanoi.

Lehtonen ruoti omaa suoritustaan torstaina värikkäästi. Sama jatkui perjantaina.

– Se oli paljon parempaa menoa. Ei ollut enää mikään kuihtunut tulppaani, vaan paremminkin ylväs kastanjapuu. On helpottunut olo.

Torstain pikakilpailussa maailmanmestaruuden voitti Slovakian Anastasija Kuzmina. Norjan Ingrid Landmark Tandrevold oli hopealla ja Saksan Laura Dahlmeier pronssilla. Kaisa Mäkäräinen oli parhaana suomalaisena 12:s.

Lue myös:

Suomen sekaviestin avausosuudella epäonnistunut Venla Lehtonen soimasi itseään: "Tänään olin kuin nuupahtanut tulppaani" Kaisa Mäkäräinen selitti kaatumisensa syitä – myönsi, että pasmat sekosivat ennen ammuntaa: "Aloin miettiä, menikö lunta tähtäimeen tai muuta"

Draamaa MM-kisoissa! Kaisa Mäkäräinen kaatui kesken pikakilpailun – putosi mitaleilta pystypaikan kahdella hudilla

Yle seurasi naisten pikakisaa: Kaisa Mäkäräiselle kaksi ohilaukausta pystystä – kaatui kesken kisan