Suora

  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Suomi - Turkki
  • Urheiluruutu

Iivo Niskanen tavoittelee tänään voittoa, joka on monelle MM-kullan veroinen saavutus – Sami Jauhojärvi muistuttaa merkittävästä edusta

Miesten 50 kilometrin yhteislähtökisa on ohjelmassa lauantaina Suomen aikaa kello 11. Suora lähetys TV2:ssa ja Areenassa alkaa kello 10.55.

hiihto
Iivo Niskanen.
Iivo Niskanen jätti Seefeldin MM-kisojen 50 kilometriä väliin Holmenkollenin takia.Lehtikuva / Vesa Moilanen

Iivo Niskanen janoaa Holmenkollenin maailmancupin 50 kilometrin kilpailun voittoa. Tänään lauantaina käytävän kilpailun voitto olisi Niskaselle kauden kruunu, kun MM-kisoista jäi käteen "vain" pronssia.

Hiihtopiireissä vallitsee melko selkeä konsensus siitä, että Holmenkollenin 50 kilometriä on arvostetuin yksittäinen maailmancupin kilpailu. Siksi Niskanen päätti panostaa Holmenkollenin kisaan Seefeldin MM-kisojen 50 kilometrin sijasta.

– Olympialaisten 50 kilometriä ajaa sen ohi, mutta Holmenkollenin 50 kilometriä ajaa vähintään MM-kisojen 50 kilometrin voiton rinnalle, sanoo Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi.

Niskanen, 27, on ollut Holmenkollenilla aikaisemmin parhaimmillaan toinen vuonna 2017, jolloin hän hävisi voittotaistelun Martin Johnsrud Sundbylle.

Tällä kertaa Niskasella on merkittävä etu kilpakumppaneihin nähden. Hän on levännyt enemmän.

– Iivon päävastustajat hiihtivät sunnuntaina 50 kilometriä Seefeldin MM-kisoissa ja viisi päivää myöhemmin he ovat Holmenkollenilla viivalla. Kyllähän Iivolla on selkeä etu, Jauhojärvi sanoo.

Väsyneillä kilpakumppaneilla ei välttämättä ole samanlaista halua ja virtaa irtiottoihin kuin Niskasella.

– Uskon, että Iivo katselee ensimmäisellä kierroksella, miten muilla toimii kalusto ja mikä on muiden vire. Jossain 20 kilometrin paikkeilla hän tekee ensimmäisiä kokeiluja, pääseekö irti siitä porukasta.

Iivo Niskanen 2017 Holmenkollen
Iivo Niskanen ja Martin Johnsrud Sundby Holmenkollenilla vuonna 2017.Terje Bendiksby / AOP

Jauhojärvi nostaa Niskasen lisäksi kuusi suosikkia lauantain kilpailun voittajaksi. Seefeldissä neljän parhan joukon muodostaneet Norjan Hans Christer Holund, Venäjän Aleksandr Bolshunov, Norjan Sjur Röthe ja Norjan Martin Johnsrud Sundby ovat vahvoilla myös Holmenkollenilla, vaikka hiihtotapa vaihtuu.

Seefeldissä 50 kilometriä hiihdettiin vapaalla, kun Holmenkollenilla on luvassa yhteislähtökilpailu perinteisellä hiihtotavalla.

– Tämä nelikko taitaa molemmat hiihtotavat. Se, joka on palautunut parhaiten, pystyy eniten haastamaan Iivo Niskastan. En laskisi myöskään Venäjän Maksim Vylegzhaninia tai Kanadan Alex Harveyta pois voittotaistelusta, Jauhojärvi sanoo.

Miesten 50 kilometrin yhteislähtökisa on ohjelmassa lauantaina Suomen aikaa kello 11. Suora lähetys TV2:ssa ja Areenassa alkaa kello 10.55.

Lue myös:

Iivo Niskanen teki radikaalin ratkaisun, jotta yltäisi samaan kuin Harri Kirvesniemi legendaarisessa kilpailussa: "Yksittäisistä maailmancupeista kovin"

Hiihtopomo toivoo järkeä alkoholinkäyttöön – Holmenkollenin maailmancup on norjalaisille isänmaallinen kansanjuhla, joka riistäytyi vuosi sitten käsistä

Suomen sprinttijoukkue nimettiin Drammenin maailmancupiin – molemmat Niskaset mukana

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat