Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n alkukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n loppukilpailu

Marigold IceUnity muodostelmaluistelun MM-edustajaksi kotikisoihin – Team Unique jäi paikasta vain 0,77 pistettä

Muodostelmaluistelun toiseksi MM-edustajaksi Suomesta on valittu helsinkiläinen Marigold IceUnity.

taitoluistelu
Marigold IceUnity
Marigold IceUnity, arkistokuvaSari Niskanen

Muodostelmaluistelujoukkue Team Uniquen voitto talviuniversiadeissa ei riittänyt MM-edustuspaikkaan, vaan helsinkiläinen Marigold IceUnity luistelee MM-jäillä.

Team Unique nappasi voiton Venäjällä talviuniversiadeissa pistein 228,79. Marigold IceUnity selviytyi toiseksi pistein 224,97.

Jo aiemmin oli kuitenkin päätetty, että Suomen toiseksi muodostelmaluistelun MM-edustajaksi valitaan joukkue, joka on tehnyt korkeimmat pisteet talviuniversiadien jälkeen. Täten Marigold IceUnity valittiin välittömästi MM-edustajaksi, sillä se on saalistanut kotimaiset kärkipisteet 229,56 helmikuun alussa French Cupissa.

Team Unique jäi MM-paikasta vain 0,77 pistettä.

– Teimme niin paljon kuin pystyimme. Se ei tällä kertaa riittänyt MM-paikkaan. Meillä oli kauden aikana monta mahdollisuutta ja aika monta niistä tuhlattiin. Ei tässä nyt auta mikään muu kuin mennä eteenpäin, Team Uniquen valmentaja Mirjami Penttinen sanoi Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Marigold IceUnity on saavuttanut viidesti maailmanmestaruuden. MM-kullat se saavutti vuosina 2004, 2006, 2008, 2014 ja 2018.

– Olen joukkueesta todella ylpeä. MM-edustuspaikka ja maailmanmestaruuden puolustaminen on ollut meille tämän kauden ehdoton tavoite, Marigold IceUnityn valmentaja Anu Oksanen kommentoi Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Jo aiemmin Suomen toiseksi MM-edustajaksi valittiin Rockettes, jolla maailmanmestaruuksia on kolme vuosilta 2008, 2010 ja 2011. Rockettes ei ollut mukana talviuniversiadeissa.

Muodostelmaluistelun MM-kisat käydään Helsingissä 12.–13. huhtikuuta. Yle näyttää kilpailut suorana Yle Areenassa ja koosteet kisoista TV2:ssa.

Lue myös:

Rockettes piti kärkipaikkansa ja taituroi Suomen mestaruuteen seitsemän vuoden jälkeen – hallitseva maailmanmestari joutui taipumaan

Lähteet: Taitoluisteluliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat