Teemu Pukki paljasti Sky Sportsille ensimmäisen ajatuksensa Norwichista – "Tuo ei ole minulle"

Teemu Pukki kertasi uransa vaiheita Sky Sportsin haastattelussa.

Kuva: Getty Images

Teemu Pukin mielipide jalkapallon Englannin Mestaruussarjasta on muuttunut lyhyessä ajassa päälaelleen. Sarjan maalipörssiä johtava Pukki puhui avoimesti uransa värikkäistä vaiheista Sky Sportsin (siirryt toiseen palveluun) haastattelussa.

– Ensimmäinen ajatukseni Norwichista oli, että tuo ei ole minulle. Ajattelin, että Mestaruussarjassa pelataan vain pitkää palloa, Pukki paljasti.

Keskustelut päävalmentaja Daniel Farken ja urheilujohtaja Stuart Webberin kanssa käänsivät kotkalaisen pään kuitenkin nopeasti. 33 sarjaottelua ja 24 maalia myöhemmin on helppoa todeta, että parempaa päätöstä Pukki ei olisi voinut tehdä.

– Farke tiesi minusta todella paljon jo valmiiksi, ja hän oli yksi isoimmista syistä miksi tulin tänne. Hän kertoi tietävänsä, miten minusta saa parhaan irti, Pukki muistelee.

Saksalainen Farke tunnetaan ihmisläheisenä valmentajana. Sen allekirjoittaa myös Pukki.

– Hän on todella kannustava valmentaja. Pelitapamme sopii minulle todella hyvin. Olen nauttinut täällä olostani, joukkueemme on todella erityinen.

Tanska muutti uran suunnan

Pukki saapui Norwichiin Bröndbystä. Suomalainen kokee olevansa ikuisessa kiitollisuudenvelassa uran suunnan kääntäneelle tanskalaisseuralle.

– Bröndbyn valmentaja Alexander Zorniger muutti ajattelutapani jalkapallosta. Olin aiemmin vähän laiska. En tehnyt puolustustyötä, jota olisi pitänyt. Kun teen sen kunnolla, myös hyökkäyspelini helpottuu. Se on ollut iso muutos.

Tanskassa Pukin elämä koki suuria mullistuksia myös kentän ulkopuolella. Hänestä tuli isä joulukuussa 2017.

– Jalkapallo ei ole enää isoin asia, elämässäni on jotain tärkeämpää. Jos minulla on huono peli, menen kotiin ja näen tyttäreni. Sen jälkeen en mieti enää peliä. Puolisoni auttaa paljon, jotta voin olla niin keskittynyt kuin mahdollista, Pukki sanoi.

Brittimediassa on pitkin kautta ruodittu Pukin epäonnistunutta pestiä Skotlannin suurseura Celticissä. Pukki myöntää, että Glasgow'n keikka ei sujunut odotetulla tavalla.

– Se oli minulle vaikeaa aikaa, mutta vuosi oli hyvä kokemus. Aloitin hyvin ja tein maaleja, mutta sitten meni huonommin. On vaikea sanoa, miksi niin kävi. Totuin Skotlannin fyysiseen peliin, ja se opetti minulle paljon.

Kuva: AOP

"Se olisi urani suurin saavutus"

Norwich otti perjantaina askeleen lähemmäs Valioliigaa, kun Swansea kaatui kotikentällä 1–0. Pukki ei päässyt tolppalaukausta lähemmäs maalintekoa.

Ottelun muita kärkijoukkueita enemmän pelannut Norwich johtaa Mestaruussarjaa viiden pisteen erolla Leedsiin. Sheffield United vaanii seitsemän pisteen päässä. Norwichilla on jäljellä vielä kymmenen sarjaottelua.

– Totta kai nousu on unelmamme. Sitä ei kuitenkaan pidä miettiä liikaa, koska pelejä on vielä jäljellä. Se olisi urani suurin saavutus ja toivon, että onnistumme siinä, Pukki totesi.

Pukin maalitahti on ollut niin hurja, että brittimediassa on väläytelty jopa Norwichin kaikkien aikojen yhden kauden maaliennätyksen rikkoutumista. Ralph Hunt teki 31 maalia kaudella 1955–1956.

– Kuulin siitä, mutta en piittaa niin paljoa henkilökohtaisista saavutuksista. Haluan vain auttaa joukkuetta, Pukki kuittasi nöyrästi.

Norwichin peliesityksistä on läpi kauden huokunut peli-ilo, ja sama ilo on Pukin mukaan kulkeutunut pelaajien mukana myös pukukopin syövereihin.

– Täällä on yksi parhaista pukukopeista, joissa olen ollut. Marco Stiepermannin täytyi yksi päivä siivota valmentajan auto, sellaista en ole koskaan nähnyt!

Lue myös: