Uutisankka oli uutisankka — MotoGP vahvisti, että Kymiringillä ajetaan testit elokuussa

MotoGP-tallit ajavat kahden päivän testit Kymiringillä 29.–30. elokuuta.

moottoripyöräily
Kymiring huhtikuussa 2018
Kymiringin työmaa huhtikuussa 2018.Ari Ollikainen

Kymenlaakson IItissä rakenteilla olevalla Kymiring-radalla ajetaan MotoGP-testejä elokuun 19. ja 20. päivä. MotoGP tiedotti uusista päivämääristä verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

MotoGP-tallit saapuvat testaamaan Kymiringille viikko ennen Britannian osakilpailua Silverstonessa.

Kymiringillä oli alun perin tarkoitus ajaa kahden päivän testit elokuun 29. ja 30. päivä. Motorsport (siirryt toiseen palveluun)-lehti väitti eilen, että rata ei valmistuisi ajoissa.

Motorsportin mukaan vuodelle 2020 kaavailtu MotoGP-osakilpailu olisi ollut vaarassa peruuntua, jos radalla ei olisi pystytty tänä vuonna ajamaan testejä. Kymiringin ratayhtiön toimitusjohtaja Markku Pietilä tyrmäsi väitteet Yle Urheilulle.

MotoGP-kauden ensimmäinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Qatarissa.

Kymiringin MM-osakilpailu oli alkuperäisen suunnitelman mukaan tarkoitus ajaa jo tänä vuonna, mutta hanke on viivästynyt ja avausta siirrettiin ensi vuodelle.

Tammikuussa ratahankkeen taustajoukoista kerrottiin Yle Urheilulle, että Kymiring kaipaa yksityistä rahoitusta, mutta vuoden 2020 MM-osakilpailu on aikataulussa.

Lue myös:

Kymiring-hanke Motorsportin mukaan vastatuulessa: Testien väitetään peruntuneen ja MM-osakilpailun olevan vaarassa – toimitusjohtaja: "Uutisankka"

Kymiring kaipaa vielä yksityistä rahoitusta, mutta suunnitelma ensi vuoden MotoGP-kilpailusta on aikataulussa: “Valtavan iso tapahtuma millä tahansa mittapuulla"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat