Suora

  • Rytmisen MM, 4-ottelun B-ryhmän finaali
  • Painin MM, naisten paini ja vapaapaini
  • Rytmisen MM, 4-ottelun A-ryhmän finaali
  • Rytmisen MM, 4-ottelun B-ryhmä
  • Painin MM: vapaapaini ja naisten paini
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, 4-ottelun A-ryhmä

Eero Hirvonen kuittaili Ilkka Herolalle maalissa kauden toisesta palkintokorokepaikasta: "Pitäisi varmaan vähän useammin manailla, niin napsuisi useammin"

Ilkka Herola nousi nousi reilun minuutin ja 16 sekunnin taka-asemasta toiseksi Holmenkollenin maailmancupissa.

yhdistetty hiihto
Herola Riiber
Katso Herolan ja Riiberin voittotaistelu kuvaa klikkaamalla

Ilkka Herola ylsi komeasti toiseksi yhdistetyn maailmancupin normaalikilpailussa Holmenkollenilla. Herola lähti mäkiosuuden jälkeen ladulle sijalta 15. Kirittävää kärkeen oli minuutti ja 16 sekuntia.

Herolalla on Holmenkollenilta hyviä muistoja uran alkuajoilta ja hyvä mäkiosuus loi uskoa myös hiihtoon.

– Pari vuotta on täällä tarvottu aika syvällä ja tämä oli ihan hyvä taisteluvoitto Holmenkollenin mäestä. Ei päässyt vielä kuningasta kättelemään, mutta otetaan sitten vaikka ensi vuonna uudestaan, hyväntuulinen Herola kertoi Yle Urheilulle.

Toimittaja Laura Arffman lohdutti Herolaa toteamalla, että kuninkaan sijaan kättelyyn voi ottaa haastatteluun saapuneen Eero Hirvosen. Se sai Herolan naureskelemaan huvittuneesti.

– No hän on melkein yhtä kova, Herola hymähteli ja sai Hirvosen jatkamaan:

– "Ilu" taisi tuossa aamulla sanoa, että ei ole hänen kohdalle vielä samalle kaudelle kahta henkilökohtaista palkintopallipaikkaa sattunut. Pitäisi varmaan vähän useammin manailla, niin napsuisi useammin noitakin, Hirvonen veisteli.

Yhdistetyn miesten hyväntuulinen jutustelu osoitti sen, miten paljon tunnelma vapautuu yhden hyvän kisan jälkeen. Hirvonenkin sijoittui mukavasti sijalle 12. jääden reilut 1.11 sekuntia kärjen vauhdista. Maailmancupin viimeiseen kisaan Schonachiin Herola lähteekin hyvillä mielin.

– Mäen kannalta varsinkin on hyvä, että sai sinne onnistumisen ja on nousujohteinen meininki siellä. Seefeldissä niissä hypyissä oli jo järkeä loppua kohti ja nyt täällä jatkui hyvin, niin mukava on lähteä Schonachiin. Toivotaan, että siellä on yhtä märkää ja likaista kuin aina ennenkin, Herola virnisti.

Riiber joutui kisan aikana koville

Herolalle takaa-ajomatka oli lauantaina kohtuullinen, sillä maalissa eroa voittaja Jarl Magnus Riiberiin jäi kirikamppailussa vain 0,2 sekuntia.

– Sain hyvän yrityksen tuohon loppusuoralle, mutta ei se vielä aivan tänään riittänyt, Herola tuumasi loppukirikamppailusta.

Herola otti kärkiryhmän kiinni nopeasti hiihto-osuudella ja kävi useaan otteeseen kilpailun kärjessäkin. Taktiikka väsytti norjalaisen Riiberin, joka oli maalissa selvästi uupuneempi kuin suomalainen.

– Tietenkin se hiihto näyttää hyvältä, kun pääsee hyvältä paikalta lähtemään. Yleensä olen lähtenyt sen kaksi minuuttia perästä, niin on sitä itsekin aika naatti maalissa. Eikä ole paljoa tarvinnut taktikoida tähän mennessä. Tänään pääsi vähän sitäkin kokeilemaan, Herola totesi.

Riiber myönsi olleensa kovilla nopeavauhtisessa kisassa.

– Ilkka piti vauhtia yllä ja taistelin kovasti, että saisin pidettyä hänet takanani. Alamäissä tunsin voimieni palautuneen ja tiesin, että tästä tulee kirikamppailu, Riiber totesi kisajärjestäjän haastattelussa.

Lue myös:

Mieletön voittotaistelu! Ilkka Herola jäi 0,2 sekuntia ykköstilasta Holmenkollenin dramaattisessa kisassa

Suomalaisurheilijan jalo ja epäitsekäs teko pelasti kilpakumppanien MM-mitalin – Eero Hirvosta ylistetään Itävallassa: "Hän oli mahtava"

Mäkihypyn "viisasten kiveä" ei ole vieläkään löydetty – yhdistetyn päävalmentaja Kukkonen kääntää katseensa peiliin: "Monia asioita on oikeasti yritetty"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat