1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. suomenmestaruus

JPS juhlii seurahistoriansa ensimmäistä jääpallon Suomen mestaruutta – katso tästä voittomaali ja mestaruustunnelmat

Saku Hämäläinen iski voittomaalin jatkoajan alussa.

JPS juhlii jääpallon Suomen mestaruutta
JPS juhlii jääpallon Suomen mestaruutta

Jyväskyläläinen JPS on voittanut jääpallon miesten Suomen mestaruuden. JPS kukisti loppuottelussa kahden edelliskauden mestarin Veiterän jatkoajalla 5–4 (3–1). Finaalin voittomaalin teki jatkoajan alussa 5–4-osuman ampunut Saku Hämäläinen.

– Siinä tuli kulmalyönti ja sen ei minulle pitänyt edes tulla. Tällä kertaa tinttasin, kun tuli kohdille ja sattui lähtemään ihan hyvä kuti, Hämäläinen kertasi Yle Urheilulle voittomaaliaan.

Veiterä ennakkosuosikki

Runkosarjan voittanut ja Lappeenrannassa kotikentällään pelannut Veiterä oli finaalin ennakkosuosikki. JPS sai otteluun kuitenkin loistavan alun, sillä meni ensimmäisellä jaksolla 3–0-johtoon. Veiterä kiri kuitenkin rinnalle ja venytti ottelun jatkoajalle tasoitettuaan 4–4:ään varsinaisen peliajan lopussa.

Hämäläisellä oli paikka ratkaista peli JPS:lle jo varsinaisen peliajan lopulla.

– Olihan siinä paikka, mutta laitettiin peli jännittäväksi. Tämä on vielä makeampaa ratkaista jatkoajalla, Hämäläinen kertasi tunnelmiaan Ylelle.

Toiveissa torijuhlat

Historiansa ensimmäistä jääpallon Suomen mestaruutta juhlivalla seuralla oli suuret odotukset mestaruusjuhlia ajatellen.

– Katotaan, mitä keksitään. Jos (Sinuhe) Wallinheimo katselee, niin torijuhlat olisivat ihan kivat. Kyllä me ainakin pari päivää tätä juhlimme, se on varma, Hämäläinen lupasi.

JPS:llä on aiemmin Bandyliigasta kaksi mitalia, hopea ja pronssi.

Lue myös:

JPS haastaa Veiterän jääpallofinaalissa – "Sinne mennään vaikka pää kainalossa"

11 maalia, 21 tehopistettä – Veiterän Tero Liimatainen on jääpallon bandyliigan kuukauden pelaaja