Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n alkukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n välierät

Euroopan mestarit Mira Potkonen ja Elina Gustafsson löivät GeeBeen finaaleihin – "Hyvinpä tuo kypsyi ottelun edetessä"

Myös Suomen Arslan Khataev iski loppuotteluun.

nyrkkeily
Mira Potkonen kuvassa
Mira PotkonenAOP

Nyrkkeilyn Euroopan mestarit Mira Potkonen ja Elina Gustafsson iskivät kumpainenkin GeeBee-turnauksen sunnuntaisiin loppuotteluihin. Potkonen kohtaa 60-kiloisten finaalissa Ruotsin Agnes Alexiussonin. Gustafsson saa 69-kiloisten kultakamppailussa vastaansa Venäjän Darima Sandakovan.

Suomalaismiehistä löytyi vain yksi voittaja. Iltakamppailussa 60-kiloinen Arslan Khataev löi itsensä finaaliin, jossa hän ottaa mittaa Intian Shiva Thapasta.

Lauantaina Potkonen ja hänen kotimainen vastustajansa Anni Viantie aloittivat sähäkän kehäkähinän jo ensi sekunneista. Viantie ei kunnioittanut lainkaan moninkertaista arvokisamitalisti Potkosta, vaan lähti rohkeasti haastamaan tätä. Ottelun edetessä Potkosen mojovat iskut laimensivat Viantien intoa, ja Viantien lyönnit jäivät lopulta liian usein kosketusta vaille

– Ensimmäisessä erässä pystyin hyvään nyrkkeilyyn. Sitten aloin turhaan peruutella ja katsella, Potkonen suomi itseään.

Kesken naruhyppelyn Potkonen ehti pohdiskelemaan finaalivastustajaansa Agnes Alexiussonia.

– Olen aiemmin Alexiussonin aina voittanut. Hän on tosin kehittynyt nopeasti, joten uskon finaalistamme tulevan kelpo ottelu, Potkonen puhui.

Euroopan mestari Elina Gustafssonin ja Puolan Elzbieta Wojcikin välinen 69-kiloisten kamppailu oli rikkonainen. Wojcik sitoi yhtenään Gustafssonia ja sitomisesta puolalaista myös huomautettiin. Toisessa erässä Gustafssonin napakat iskut nasahtivat vastustajan vartaloon, ja väkevämpi Gustafsson otti ottelun pysyvästi haltuun.

– Pitkä ja liukas vastustaja oli, ennestään ihan outo minulle. Mutta hyvinpä tuo kypsyi ottelun edetessä, Joni Turusen valmennukseen siirtynyt Gustafsson totesi.

Lue myös:

Elina Gustafssonin valmentajaksi kaksinkertainen arvokisamitalisti – Euroopan mestari vaikenee edelleen valmentajanvaihdoksen syistä: ”Se homma ei vaan toiminut enää”

Euroopan mestari Elina Gustafssonilta kova ratkaisu – jättää menestyneen valmentajan ja vaihtaa seuraa: "Nyt oli aika lähteä ja muuttaa kuvioita"

Tokion olympiakisat isossa roolissa rahanjaossa – Ruuskaselle ja Pitkämäelle suuri apuraha vanhoilla meriiteillä

Eva Wahlströmin hurja haaste Madison Square Gardenissa – ”Taylor on kaikkien aikojen paras nyrkkeilijä”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat