Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n alkukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 19.7.

Gustafssonille luokkavoitto, Potkonen joutui pettymään GeeBee-turnauksen loppuottelussa: “Lähdin rynnimään ja tekemään kaikkea tyhmää”

Elina Gustafssonin lisäksi myös Arslan Khataev toi luokkavoiton Suomeen GeeBee-turnauksessa.

nyrkkeily
Mira Potkonen GeeBee-turnauksen finaalissa 10.3.2019.
Punapaitainen Mira Potkonen jäi GeeBee-turnauksessa toiseksi.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Valmentajaa hiljattain vaihtanut Elina Gustafsson nappasi luokkavoiton GeeBee-turnauksen 69-kiloisten sarjassa Helsingissä. Venäläinen Darima Sandakova taipui finaalissa tuomariäänin 4–1.

– Se oli hyvä ja kova ottelu, jossa pääsi jo vähän nyrkkeilemään. Onneksi hän alkoi pehmentyä toisessa erässä, ja näin hänen lyöntinsä paremmin. Se helpotti, mutta vähän liikaa tuli itselle myös iskua, Gustafsson tuumi Yle Urheilulle.

– Löin vastaan ja otin häneltä tilan pois. Se oli siten helpompaa minulle. Hän alkoi sitomaan ja oli aika sippi lopulta. Sain ihan hyviä juttuja itse tehtyä.

Euroopan mestari viime vuodelta on ollut nyt muutaman viikon ex-olympiakävijä ja arvokisamitalisti Joni Turusen valmennuksessa. 27-vuotias Gustafsson sanoo, että harjoiteltuja asioita ei vielä ole ehditty tuomaan kehään.

– Pyrimme kiinnittämään huomiota jalkoihin, ja se on se meidän kohde. Vielä ei ole juuri mitään voitu tehdä, sillä olin Latviassa turnauksessa viime viikolla ja nyt täällä. Lisäksi on pyritty vahvistamaan niitä omia vahvuuksia.

Loppuvuoden tärkeitä tapahtumia ovat EM-kisat ja MM-kisat, joissa on jo ensimmäisiä paikkoja jaossa Tokion ensi vuoden olympiaturnaukseen.

– Nyt pidän pienen huilin, sillä olo on aika väsynyt. Kisoja tulee paljon ja on tiukka vuosi. Kyllä tässä saa mäiskiä, Gustafsson myhäili.

Potkoselle jäi pohdittavaa

Rion olympialaisissa pronssia voittanut Mira Potkonen jäi kakkoseksi 60 kilon sarjassa. Tiukassa finaalissa 22-vuotias ruotsalainen Agnes Alexiusson kukisti Potkosen tuomariäänin 3–2.

Finaaliesitys ei tyydyttänyt.

– Tosi väkinäinen ottelu. Puristusta oli liikaa, ja oli liian kova tahto päästä osumaan. En pysynyt taktiikassa, ja lähdin rynnimään sekä tekemään kaikkea tyhmää, kun piti vähän pelata, hämätä ja liikkua. Tämä jättää pohdiskeltavaa.

– Ei olisi pitänyt antaa rauhaa hänelle, ja hän pääsi kuittaamaan omalla hyvällä ajoituksella tilanteet itselleen.

38-vuotiaan Potkosen tähtäimet siintävät myös loppuvuodessa, joten aikaa kunnon ja vireen virittämiselle on vielä reilusti.

– Joka kuukausi on leiriä ja kisoja. Euroopan kisat ovat kesällä, elokuussa EM-kisat ja lokakuussa sitten ne MM-kisat.

Gustafssonin lisäksi suomalaisista myös Arslan Khataev nappasi luokkavoiton. Khataev voitti 60-kiloisten loppuottelussa intialaisen Shiva Tapan tuomariäänin 4–1.

Lue myös:

Euroopan mestarit Mira Potkonen ja Elina Gustafsson löivät GeeBeen finaaleihin – "Hyvinpä tuo kypsyi ottelun edetessä"

Elina Gustafssonin valmentajaksi kaksinkertainen arvokisamitalisti – Euroopan mestari vaikenee edelleen valmentajanvaihdoksen syistä: ”Se homma ei vaan toiminut enää”

Euroopan mestari Elina Gustafssonilta kova ratkaisu – jättää menestyneen valmentajan ja vaihtaa seuraa: "Nyt oli aika lähteä ja muuttaa kuvioita"

Nyrkkeilijä Elina Gustafsson kamppailee syömishäiriön ja liian treenaamisen kanssa: ”Olen käynyt monta kertaa rotkon pohjalla”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat