Suora

  • Digital Racing eSM 2020: finaali

Emil Ruusuvuori säväytti voittamalla ITF-turnauksen Norjassa – ei hävinnyt erääkään ennen loppuottelua

Oona Orpana eteni Egyptissä finaaliin, mutta joutui taipumaan ukrainalaiselle.

urheilu
Emil Ruusuvuori
Emil Ruusuvuori.AOP

Nuoret suomalaiset tennishuiput Emil Ruusuvuori ja Oona Orpana etenivät loppuotteluihin ITF World Tennis Tourin kilpailuissa Norjassa ja Egyptissä.

19-vuotias Ruusuvuori voitti loppuottelussa hollantilaisen Mick Veldheerin 6-1, 6-4. Sisäkentillä Oslossa käyty turnaus sujui Ruusuvuorelta erinomaisesti – hän ei hävinnyt erääkään ennen loppuottelua.

– Ensimmäinen erä meni aika lailla täysin nappiin. Toiseen erään kaveri paransi ja itse pelasin pari heikompaa peliä, mutta onneksi sain pelini kasaan ja erän käännettyä. Tosi hyvältä tuntuu, kun pystyy taas pelaamaan täysillä tehoilla sairastelujen jälkeen, Ruusuvuori kommentoi Tennisliiton tiedotteessa.

Turnausvoitto on Ruusuvuoren uran viides kaksinpelissä. Nuoren tennisammattilaisen kausi jatkuu turnauksella Meksikossa 18.-31. maaliskuuta.

Orpana kärsi tappion tasaväkisessä finaalissa

Oona Orpana voitti Egyptin turnauksen välierässä Itävallan Melanie Klaffnerin 6-1, 6-0. 18-vuotias Orpana eteni loppuotteluun, jossa hän kohtasi 16-vuotiaan ukrainalaisen Daria Snigurin.

Orpana aloitti ottelun vahvasti ja voitti ensimmäisen erän 6-3. Nuori ukrainalainen voitti kuitenkin seuraavat kaksi erää ja otti tiukan väännön lopulta nimiinsä eräluvuin 6-3, 3-6, 4-6.

– Finaali oli hyvätasoinen ottelu alusta loppuun asti. Varsinkin kolmannen erän loppu oli tiukka, kun molemmilla oli pelipalloja puolin ja toisin, Orpana kommentoi.

Tällä kaudella Orpana on voittanut yhden nelinpeliturnauksen ja päässyt kaksinpelin loppuotteluun kahdesti.

Lue myös:

Kontinen ja Peers vaivatta toiselle kierrokselle Yhdysvalloissa

Andy Murray on lonkkaleikkauksen jälkeen pitkästä aikaa ilman kipuja: "Haluan jatkaa pelaamista, mutta en tiedä onko se mahdollista"

Roger Federerin juhlailta – huimat 100 ATP-turnausvoittoa täyteen

Lähteet: Suomen Tennisliitto

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat