1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

MM-kullassa kiinni ollut ruotsalaisyllättäjä suli täysin viimeisellä ampumapaikalla – katso dramaattinen video loppuhetkien tapahtumista: "Päässäni oli miljoona ajatusta"

Ruotsin Mona Brorsson jäi lopulta seitsemänneksi, kun Saksan Denise Herrmann pyyhälsi maailmanmestaruuteen.

Yllätysmitalissa kiinni ollut Ruotsin Mona Brorsson jäätyi täysin viimeisellä ampumapaikalla
Yllätysmitalissa kiinni ollut Ruotsin Mona Brorsson jäätyi täysin viimeisellä ampumapaikalla

Ampumahiihdon MM-kisojen naisten takaa-ajon mestaruus ratkesi dramaattisesti. Viimeiselle ampumapaikalle selvässä johdossa tullut Mona Brorsson oli matkalla mestaruuteen, mutta lopulta kultaa juhli Saksan Denise Herrmann.

Koko Östersundin ampumahiihtostadionin yleisö hiljeni, kun Brorsson saapui yksin pystyammuntapaikalle. Kaikki odottivat jännittyneinä, kuinka ruotsalaisyllättäjä pärjäisi.

Jos Brorsson olisi ampunut puhtaasti, MM-kulta olisi ollut käytännössä varma. Yhdellä sakkokierroksellakin hän olisi ollut kultamitalissa kiinni. Mestaruus kotiyleisön edessä olisi ollut Brorssonilta, 28, suuri yllätys, sillä hän ei ole urallaan voittanut henkilökohtaista arvokisamitalia.

– Päässäni oli miljoona ajatusta. Ensin tunne oli epätodellinen, kun mietin missä muut ovat, Brorsson kertasi loppuhetkien tapahtumia SVT:lle (siirryt toiseen palveluun).

Brorsson kertoi, että oli väsynyt tullessaan viimeiselle pystypaikalle. Hänen mukaansa tilanteessa oli hieman vaikea keskittyä.

Kulta lipesi käsistä laukaus kerrallaan

Ruotsalaisyleisö kohahti, kun Brorsson ampui ensimmäisen ohi. Toinen kuti osui, mutta sen jälkeen tuli todellinen romahdus. Brorsson ei osunut enää tauluun. Neljä hutia pudottivat hänet kilpailussa seitsemänneksi.

– Mielessä on paljon tunteita. Olen todella ylpeä ja tyytyväinen suurimpaan osaan kilpailusta, Brorsson sanoi maalialueella.

– Mutta se viimeinen ammunta. En ole koskaan ollut sellaisessa tilanteessa. Se oli minulle liikaa, enkä hallinnut tilannetta. Samalla oli hauskaa olla tuollaisessa tilanteessa. Ensi kerralla hallitsen sen paremmin.

Saksan Herrmann ampui viimeisellä ampumapaikalla puhtaasti ja hiihti ylivoimaiseen maailmanmestaruuteen. Herrmann voitti 10 kilometrin takaa-ajokilpailun puolen minuutin erolla Norjan Tiril Eckhoffiin, joka otti hopeaa. Saksan Laura Dahlmeier oli kolmas.

Suomen Kaisa Mäkäräiselle kilpailu oli pettymys. Seitsemän ohilaukausta ampunut Mäkäräinen sijoittui 17:nneksi.

Ampumahiihdon MM-kisat jatkuvat naisten osalta tiistaina, kun ohjelmassa on 15 kilometrin normaalimatka.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Takaa-ajokisan jälkeen Kaisa Mäkäräisestä paistoi lannistuminen: "Tiesin, että nyt tulee vaikea kisa"

Suomen ampumavalmentaja kertoi, miksi Kaisa Mäkäräisen takaa-ajosta tuli katastrofi: "Kaisa ei varmaan huomannut tuulen kääntymistä"

Seitsemän hutia! Kaisa Mäkäräisen murheellinen saldo ampumapenkalla murskasi mitalihaaveet – Saksan Herrmann uransa ensimmäiseen MM-kultaan

Yle seurasi hetki hetkeltä: Kaisa Mäkäräisen mitalihaaveet murenivat jo ensimmäisellä ampumapaikalla – Denise Herrmann ylsi uransa ensimmäiseen arvokisavoittoon