Suora

  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Suomi - Turkki
  • Urheiluruutu

Syntymäpäiväsankari Venla Lehtonen kilpaili J. L. Runebergin sanat mielessään, vaikka liipasinsormi jäätyikin tunnottomaksi: "Ajattelin jo itsekin, että olen ollut tässä ikuisuuden"

Suomen ampumahiihtojoukkueen kisapäivän motto lainattiin J. L. Runebergiltä.

ampumahiihto
Venla Lehtonen
Venla LehtonenAntti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Ampumahiihtäjä Venla Lehtonen vietti 24-vuotissyntymäpäiviään Östersundin MM-kilpailujen takaa-ajokisapäivänä. Hyväntuulinen syntymäpäiväsankari oli lopputuloksissa 49:s ja jäi kärjestä kuusi minuuttia. Tuloksesta huolimatta suomalainen oli maalissa iloinen.

– Kyllä mie koitin nauttia tosi paljon. Kisat lähtivät aika vaikeasti käyntiin, ja nyt näyttää jo paljon valoisammalta, Lehtonen kertoi Yle Urheilulle.

Maalissa Lehtonen paljasti Suomen ampumahiihtomaajoukkueen moton, joka sunnuntain kisapäivään oli lainattu itseltään Johan Ludvig Runebergiltä.

– "Viel' uusi päivä kaiken muuttaa voi", sillä mennään nyt eteenpäin, Lehtonen naureskeli.

Kisa alkoi Lehtoselta hyvin, sillä hän ampui ensimmäisellä makuupaikalla nollat. Toisella paikalla alkoivat haasteet. Hän ampui lopulta neljä sakkokierrosta.

– Ammunta oli koko päivän tosi hidasta ja olosuhde oli aika haastava välillä. En tiedä, miten toisessa ammunnassa liipasinsormeni oli ihan tunnoton ja jäässä. Aloituksessa kesti, ja ajattelin jo itsekin, että olen ollut tässä ikuisuuden. Onneksi sain viimeiselle pystylle kasattua itseni ja sieltä nollan.

Hiihto tuntui fyysisesti paremmalta, mutta Kaisa Mäkäräisen tapaan kisan kesken alkanut lumisade haittasi suksen toimintaa myös Lehtosella.

– Kun lumisade alkoi, niin tuli jopa pieni paniikki, kun suksi ei oikein enää mennyt siihen keliin. Jos suksesta olisi saanut tänään vähän enemmän apua, niin se olisi tietysti auttanut.

– Toivottavasti on kakkua kämpillä, Lehtonen päätti virnistäen.

Lue myös:

Seitsemän hutia! Kaisa Mäkäräisen murheellinen saldo ampumapenkalla murskasi mitalihaaveet – Saksan Herrmann uransa ensimmäiseen MM-kultaan

MM-kullassa kiinni ollut ruotsalaisyllättäjä suli täysin viimeisellä ampumapaikalla – katso dramaattinen video loppuhetkien tapahtumista: "Päässäni oli miljoona ajatusta"

Suomen ampumavalmentaja kertoi, miksi Kaisa Mäkäräisen takaa-ajosta tuli katastrofi: "Kaisa ei varmaan huomannut tuulen kääntymistä"

Takaa-ajokisan jälkeen Kaisa Mäkäräisestä paistoi lannistuminen: "Tiesin, että nyt tulee vaikea kisa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat