Suora

  • Urheilustudio MM-hiihdot 4.3.
  • VM på skidor, kombinerat, herrar, backe (svenskt referat)
  • Miesten yhdistetyn mäkiosuus HS 137
  • Urheilustudio MM-hiihdot 4.3.
  • Urheilustudio MM-hiihdot 4.3.
  • VM på skidor, damernas stafett (svenskt referat)
  • Naisten viestihiihto 4 x 5 km

Patrik Laine myöntää, että pitkä maaliton putki raastoi hermoja: ulkopuolisten kritiikki kaikui kuuroille korville – "Se on minulle yksi lysti"

Winnipeg Jetsin Patrik Laine kokee pelanneensa viime aikoina kauden parasta jääkiekkoaan.

urheilu
Patrik Laine kaukalossa.
AOP

Winnipeg Jetsin Patrik Laine oli NHL-urallaan uudessa tilanteessa, kun kiekko ei löytänyt millään tietään verkkoon tammi-helmikuussa. Maaliton putki venyi lopulta 15 ottelun mittaiseksi.

Helpottavat maalit syntyivät yli kuukauden jälkeen vierasottelussa Vegas Golden Knightsia vastaan helmikuun 22. päivä. Sen jälkeen tehopisteitä on syntynyt lähes jokaisessa ottelussa.

– Olen mielestäni pelannut kauden parhaita pelejä viime aikoina, Laine sanoi Yle Urheilulle Washingtonissa.

Laine on viime aikoina pelannut ykkösketjussa Mark Scheifelen ja Blake Wheelerin kanssa. Vastuu kentällä on samalla lisääntynyt.

– Siinä on helppo vetää noiden kahden kanssa. Pyrin tuomaan omaa osaamistani pöytään. Se on auttanut paljon, että pääsee säännöllisesti kentälle ja koko ajan rytmiin.

"Ei vain mennyt"

Laine sai maalittoman putkensa aikana runsaasti kritiikkiä. Suurin kritisoija on ollut kuitenkin mies itse. Onnettaret eivät Laineen mukaan olleet putken aikana mukana, sillä maalipaikkoja kyllä riitti.

– Ei se kenenkään muun vika ollut siinä vaiheessa, kun en saanut kiekkoa maaliin. Minulle on tärkeintä se, mitä muut pelaajat ja valmentajat tuolla kopissa ajattelevat. Se on minulle yksi lysti, jos joku ulkopuolinen sanoo, että olen pelannut huonosti, Laine totesi.

Suomalainen myöntää, että maalittomuus vaivasi mieltä. Samanlaisia vaikeita jaksoja urillaan kokeneet vanhemmat joukkuekaverit ovat olleet Laineelle tärkeä tuki.

– Valehtelisin jos sanoisin, että ei ollut vaikeaa. Aina kun sain paikan, niin ei vain mennyt. Se oli aika hermoja raastavaa. Olen tottunut tekemään maaleja, eikä tuollaisia pidempiä putkia ole aikaisemmin ollut.

Maaliskuun puolella Laineen maalihanat ovat vielä avaamatta. Hän on kirjauttanut viidessä ottelussa kolme syöttöpistettä.

"Ei Patrik enää tee maaleja, koska hän syöttelee"

Jets-pakki Sami Nikun, 22, mukaan Laineen pelaaminen näyttää nyt hyvältä. Niku on huomannut, että Laine on kasvaneen vastuun myötä muuttunut.

– Erittäin hyvältä näyttää. Kyllä hän on saanut lisää itseluottamusta, Niku kehui.

– Patrik on alkanut syöttelemään. Ei hän enää tee maaleja, koska hän syöttelee, Niku nauroi.

Niku on tällä kaudella pelannut Jets-paidassa 21 ottelua tehoin 1+3.

– Tällä hetkellä oma pelaaminen tuntuu todella hyvältä. Olen saanut enemmän vastuuta. Kun vastuuta on tullut enemmän, on itseluottamus noussut. Pystyn tekemään niitä omia juttuja, Niku kertoi.

Kärsivällisempi pelaaja

Winnipegin päävalmentaja Paul Maurice on tyytyväinen Laineen uuteen ilmeeseen. Luotsin mukaan Laine on parantanut paljon.

– Patrik on nyt kokonaisvaltaisempi ja fyysisempi pelaaja. Viidellä viittä vastaan hän on parantanut paljon. Nyt kun hän pelaa ykkösketjussa, hän tietää, että hän pelaa vastustajien parhaita pelaajia vastaan. Hän syöttelee enemmän. Hän on ottanut ison askeleen eteenpäin. Hänestä on tullut paljon kärsivällisempi pelaaja, Maurice kehui.

Patrik Lainetta, Sami Nikua ja Paul Mauricea haastatteli Washingtonissa Juri von Bonsdorff.

Lue myös:

Paljon vastuuta saanut Patrik Laine harmissaan: "Se paljoa auta, kun jää nolla pistettä käteen"

Barkov nousi suomalaisten maalipörssin jaetulle kärkipaikalle – näin suomalaistähti puhkaisi 30 maalin rajapyykin juhlapelissään

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat