Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik
  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik

Venäjän kilpailukielto kansainvälisestä yleisurheilusta jatkuu – dopingpannasta vapautumisen kriteerit eivät vieläkään täyttyneet

Kansainvälinen yleisurheiluliitto päätti maanantaina jatkaa Venäjän kilpailukieltoa toistaiseksi.

urheilu
Venäjä yleisurheilu kuvitus
Venäjän kilpailukielto jatkuu toistaiseksi.AOP

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF on päättänyt jatkaa Venäjän kilpailukieltoa kansainvälisistä yleisurheilukilpailuista toistaiseksi.

Venäjä on ollut kilpailukiellossa marraskuusta 2015 asti. Maan valtionjohto on tukenut ja peitellyt järjestelmällistä dopingin käyttöä vuosien ajan.

IAAF:n maanantainen päätös on jo kymmenes kerta, kun Venäjän vetoomus kilpailuluvan saamisesta hylätään.

IAAF:n kolmihenkistä antidopingneuvostoa johtava Rune Andersen kertoi, että työryhmän pitää selvittää, ovatko toimitsijakiellossa olevat valmentajat yhä mukana valmennustoiminnassa Venäjällä.

Neuvostossa on mukana myös Antti Pihlakoski, joka kertoi helmikuussa Yle Urheilulle, että IAAF tekee Venäjän kilpailukieltoa koskevan päätöksen ulkopuolisen tutkimusryhmän raportin perusteella.

Pihlakosken mukaan Venäjän paluu kilpakentille on epävarmaa. Hän kertoi kaipaavansa pysyvyyttä Venäjän antidopingtoimintaan.

Tammikuussa Venäjä otti askeleen kohti dopingpannasta vapautumista, kun kahdesta kriteeristä toinen täyttyi. Maailman antidopingtoimisto WADA pääsi käsiksi Moskovan laboratoriossa vuosina 2011-2015 käsiteltyjen dopingtestien tietoihin.

Laboratoriodatan käsittely kestää Pihlakosken mukaan kuukausia, eikä tietoihin voi välttämättä luottaa.

Venäjän pitäisi myös korvata tutkimusryhmän työskentelykustannukset, jotta maa vapautuisi kansainvälisille kilpakentille.

Venäläiset voivat hakea lupaa kilpailla "neutraaleina" urheilijoina, mutta he eivät saa edustaa maataan kansainvälisissä kilpailuissa.

Seuraavan kerran IAAF käsittelee Venäjän antidopingtyön edistymistä kesäkuussa.

Lue myös:

Itänaapurin dopingvyyhti pitää Antti Pihlakosken kiireisenä: "Toivon, että Venäjällä on otettu lusikka kauniiseen käteen"

12 venäläiselle yleisurheilijalle kilpailukielto – mukana olympiavoittaja ja maailmanmestari

Toivottu askel eteenpäin – Venäjä ja Wada pääsivät sopimukseen Moskovan dopinglaboratorion testitietojen luovuttamisesta

Venäjää ei nähdä kansainvälisillä yleisurheilukentillä – IAAF jatkaa doping-perusteista kilpailukieltoa

Lähteet: BBC

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat