Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Lentopallon EM, Venäjä - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • Urheiluruutu

NBA:n supertähti ylistää hurjavireistä Lauri Markkasta – kaipaa vielä enemmän itsekkyyttä: "Hän on uskomattoman taitava"

Vuoden 2009 NBA:n ykkösvaraus Blake Griffin sanoo, että Lauri Markkanen tekee peliparketilla melkein aina oikean ratkaisun.

NBA
Lauri Markkanen
Jonathan Daniel/Getty Images

Koripalloliiga NBA:ssa Lauri Markkanen on esiintynyt viime aikoina todella vakuuttavasti. Sunnuntaina Markkanen pussitti 17 pistettä ja otti 8 levypalloa, kun Chicago taipui selvästi Detroitille pistein 108–131.

Markkasen joukkueelle kolmas jakso oli todellinen murheenkryyni, kun Detroit paukutti peräti 42 pistettä jaksoon. Chicago hävisi jaksolla Detroitille peräti 17 pistettä.

Markkasellekin jakso pudotuspeleihin matkalla olevaa joukkuetta vastaan oli tahmea. NBA:n vuoden 2009 ykkösvaraus ja liigan kärkipään isoihin pelaajiin lukeutuva Detroitin Blake Griffin tiesikin pelin jälkeen, missä suomalaistähdellä on kehitettävää. Griffiniltä kysyttiin The Athleticin haastattelussa tilanteesta, jossa Markkanen oli syöttänyt pallon joukkuetoverin sijasta päätyrajan yli kolmosjaksolla.

– Minäkin teen sitä. Pakotan jotain juttua. Mutta uskon, että hän oppii tuollaisista tilanteesta. Näyttää siltä, että Markkanen tekee melkein aina oikean ratkaisun, Griffin sanoo The Athleticille. (siirryt toiseen palveluun)

Kuusi kertaa NBA:n tähdistöotteluun valittu Griffin oli itse puolestaan vauhdissa sunnuntain pelin ratkaisseella kolmannella jaksolla. Griffin tykitti pelkästään itse 17 pistettä. Yhteensä pelissä syntyi hänen käsistään 28 pistettä.

– Yritän vain olla fyysinen hänen kanssaan, Markkanen puhui väännöstään Griffiniä vastaan.

– Tiedän, että hän tykkää ajaa korille oikein käden puolelta. Yritin peittää siis hänen oikeaa kättään. Mutta Griffin on tietysti todella hyvä pelaaja. Griffinillä on vastaliikkeitä. Otan henkilökohtaisesti pelaamisen häntä vastaan.

Markkanen haluaisikin ottaa Griffiniltä peliinsä liikkeitä korin alla ja myös fyysisyyttä.

– Olen itse asiassa katsonut muutaman videoklipin hänen pelistään. Yritän vain kehittyä, Markkanen sanoi.

– On muutama juttu, joita voin oppia häneltä.

Vielä enemmän heittoja ilmaan?

Helmikuussa Markkasta enemmän pisteitä iski pöytäkirjaan koko liigassa vain seitsemän pelaajaa. Kuukauden aikana vähemmän pisteitä tekivät esimerkiksi supertähdet LeBron James ja Stephen Curry. Markkasen tilastorivi oli hurja: 26,5 pistettä ja 12,5 levypalloa.

Griffiniltä löytyikin lähestulkoon pelkästään kehuttavaa 213-senttisestä Markkasesta.

– Hän on uskomattoman taitava, Griffin totesi.

– Sen näkee heti. Taito yhdessä koon kanssa tekee Markkasesta erityisen. Kun hän on oikeasti fyysinen ja saa yksityiskohdat kuntoon, Markkasesta tulee ongelma pitkäksi aikaa.

Blake Griffin, Lauri Markkanen
Blake Griffin koulutti Chicagoa sunnuntai-iltana. Lauri Markkanen oli sivustaseuraajan roolissa parketilla. Gary Dineen/NBAE via Getty Images

Griffin on pelannut toistaiseksi 592 ottelua NBA-urallaan. Hänet tiedetään pelaajaksi, joka on aina ottanut itse paljon ratkaisuja. Joskus Griffiniä on haukuttu itsekkääksikin. Hänellä onkin aika selvä toive Markkaselle tulevaisuuteen, vaikka suomalaistähti on ottanut urallaan eniten pelitilanneheittoja maalis- ja helmikuussa. Maaliskuun peleissä Markkanen on laittanut ilmaan 15,2 heittoa ottelua kohden. Maaliskuussa lukema oli 18,1.

– Katson Markkasta pelaajana, joka voi laittaa pallon parkettiin, ajaa korille ja onnistua sillä tavalla. Jos olisin hän, olisin aggressiivisempi, Griffin heitti ja muistutti yhteispelistä toisen Chicagon tähden Zach LaVinen kanssa.

LaVine oli sivussa sunnuntain ottelusta.

– Hänen pitäisi olla aggressiivisempi erityisesti Zachin kansa kahden miehen peleissä. Kun Lauri rullaa korille tai hyppää kolmen pisteen kaaren taakse LaVinelle tehdyn skriinin jälkeen, sen pitäisi olla painajainen muille joukkueille.

Lue lisää:

Lauri Markkasen 17 pistettä eivät auttaneet – Bulls kärsi rökäletappion

Lauri Markkanen heitti yli 30 pistettä, Bullsille voitto neljännellä jatkoajalla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat