Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n alkukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 19.7.

Rion olympianelonen arvosteli rajusti päätöstä poistaa kuninkuuslaji yleisurheilun arvokisoista: "Olemme pulassa"

Kanadalainen Evan Dunfee esitti uhkakuvan kilpakävelyn tulevaisuudesta kansainvälisen yleisurheiluliiton päätöksestä poistaa 50 kilometrin kävely arvokisaohjelmasta.

yleisurheilu
Evan Dunfee
Evan Dunfee lukeutuu 50 kilometrin kävelyn kovaäänisiin puolustajiin.AOP/imago sport

50 kilometrin kävelyn Rion olympialaisten nelonen Evan Dunfee ei sulata kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n tuoretta päätöstä pudottaa laji arvokisojen ohjelmasta Tokion vuoden 2020 kisojen jälkeen.

Matkat ovat haarukassa 10–35 kilometriä. Naisille ja miehille tulee arvokisoihin kaksi kisamatkaa.

– Rehellisesti sanottuna ilman 50 kilometrin kisaa pitäisi olla vain yksi kävelykisa arvokisoissa. 10 ja 30 kilometriä eivät ole fysiologisesti tarpeeksi erilaisia, jotta molemmat kisat voitaisiin taata. Mutta uskoisin, että teknologia ei koskaan toimi. Sitten pudotetaan pois 10 kilometrin kisa, kanadalainen Dunfee arvosteli Twitter-tilillään. (siirryt toiseen palveluun)

– Mutta sitten olemme pulassa, koska junioreilla on jo valmiiksi ongelmia siirtyä 30 kilometrillä. Ehkä olemme kävelleet tiehemme päähän. Olemme tuomittuja.

Kaikki kävelijät eivät yhtyneet Dunfeen kritiikkiin.

– Tämä on uskomattoman pessimistinen tapa katsoa asiaa, viime vuoden EM-kisojen seitsemäs, Tom Bosworth, kuittasi Dunfeelle.

– Luulisin, että IAAF haluaa käytettävästä teknologiasta riippumatta kaksi kävelymatkaa arvokisoihin. Se olisi nyt voinut nyt jättää ohjelmaan vain yhden kisan.

Brittikävelijä tukee 50 kilometrin kisaa sataprosenttisesti. Häntäkin harmitti arvokisakalenterista putoaminen. Erityisesti Bosworthia otti päähän se, että tuomarityötä helpottavan teknologian esittelykään ei auttanut pelastamaan kuninkuuslajia. Mutta hänestä kaksi kisamatkaa arvokisoissa on positiivinen juttu.

– 50 kilometrin kisoja oli niin vähän ympäri maailmaa, että emme tehneet mitään muuttaaksemme asioita meidän puolelta. Idea lyhyistä ja nopeista tv:lle sopivista kisoista ei ole totta. Katsokaa vaikka maratonin tai Formula 1:n menestystä. Epäonnistuimme myymään 50 kilometrin kävelyn todellisen draaman, Bosworth sanoo.

Dunfee päätti keskustelun vielä napakalla kuitilla IAAF:n perusteluille havitella nuoria ihmisiä.

– En voi odottaa hetkeä, jolloin kaikki lapset alkavat katsoa 30 kilometrin kävelyä, Dunfee kirjoitti.

Lue lisää:

Suomalaisten takavuosien menestyslaji 50 kilometrin kävely jää historiaan Tokion olympialaisten jälkeen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat