Hyppää sisältöön

Manchester City valmistautuu maksamaan isoja korvauksia seksuaalisen hyväksikäytön uhreille

Vakavimpien hyväksikäyttötapausten uhreille on BBC:n mukaan luvassa kuusinumeroisia korvauksia.

Barry Bennell. Kuva: AOP

Englannin jalkapallon Valioliigan Manchester City ilmoittaa perustaneensa korvausohjelman seksuaalisen hyväksikäytön uhreille. Ohjelma liittyy entisiin juniorivalmentajiin John Broomeen ja Barry Bennelliin, joka sai viime vuonna 31 vuoden vankeustuomion junioripelaajien seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Broome on kuollut.

Manchester Cityllä on toistaiseksi tiedossa 40 mahdollista korvauksien hakijaa. BBC:n mukaan Manchester City tarjoaa korvausohjelmaa vaihtoehdoksi oikeuskanteelle.

Vakavimpien hyväksikäyttötapausten uhreille on BBC:n mukaan luvassa kuusinumeroisia korvauksia. Lisäksi kaikki saavat henkilökohtaisen anteeksipyynnön seuran edustajalta.

Englannin jalkapalloilun hyväksikäyttöskandaali tuli julki loppuvuodesta 2016, kun entinen ammattilaispelaaja Andy Woodward kertoi joutuneensa Barry Bennellin hyväksikäyttämäksi. Sen jälkeen julkisuuteen tuli useita entisten pelaajien paljastuksia.

Lue myös:

Entinen brittivalmentaja sai 31 vuoden tuomion jalkapallojuniorien seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Valmentajia on tuomittu seksuaalirikoksista myös Suomessa, mutta ilmiötä ei ole juuri tutkittu: "Hämmentävän vähän tietoa"