Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastus
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastus
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Dota 2: The International

Joni Mäki jälleen paras suomalaissprintteri, mutta Drammenin kymmenes sija ei hänelle riitä: "Falunissa kortit pöytään!"

Joni Mäki vastasi parhaasta suomalaistuloksesta Drammenin sprintissä. Mäki otti uransa parhaan sijoituksen maailmancupissa perinteisen hiihtotavan sprintissä.

hiihto
Joni Mäki.
Joni Mäki.Lehtikuva / Vesa Moilanen

Joni Mäki jatkoi hyviä otteitaan myös maailmancupissa, sillä hän oli paras suomalainen Drammenin maailmancupin perinteisen hiihtotavan sprintissä. Seefeldin MM-kisoissa Mäki vastasi myös parhaasta suomalaistuloksesta sprintissä, sillä hän sijoittui tuolloin 13:nneksi.

Kaksi kertaa tällä kaudella kymmenenneksi maailmancupin vapaan hiihtotavan sprintissä sijoittunut Mäki myönsi Yle Urheilun haastattelussa, että hänen menonsa tuntui karsinnassa todella huonolle.

Erävaiheessa Mäki syttyi kuitenkin aivan toisenlaiseen menoon. Uran ensimmäinen finaalipaikka jäi silti haaveeksi, sillä loppusuoralla hän putosi toiselta sijalta viidenneksi.

– Pitäisi saada loppikiriä paremmaksi. Olisi pitänyt lopussa olla voimakkaampi kaveri, niin olisin pitänyt paikan. Mutta hyvä maku jäi. Tiedän, mitä pitää tehdä,. ensimmäistä kertaa Drammenin kaupunkisprintissä hiihtänyt Mäki kertoi.

– Tasatyöntö on ollut kompastuskivi ja sitä pitää lähteä parantamaan, että näitä kisoja pystyy kääntää edukseen.

Mäki totesikin, että hän odottaa enemmän tulevan viikonlopun Falunin osakilpailuista. Lauantaina hiihdetään vapaan hiihtotavan sprintti ja sunnuntaina 15 kilometriä vapaalla.

– Odotukset olivat tälle viikolle, että hiihdetään tämä nyt alta ja katsotaan sitten Falunissa. Siellä kortit pöytään sitten!

Drammenin miesten kisan voitti ylivoimaisesti Johannes Høsflot Klæbo, joka otti johtopaikan haltuunsa heti alusta asti ja pystyi jopa hölläämään loppusuoralla ennen maaliviivaa. Eirik Brandsdal varmisti Norjan kaksoisvoiton ja Richard Jouve otti kolmannen sijan.

Naisissa Maiken Caspersen Falla otti jo viidennen voittonsa Drammenin sprintissä ja kuroi Stina Nilssonin johtoa kiinni sprintticupissa.

Nilsson pääsi loppusuoralle johtoasemassa, mutta hänet jätettiin kisassa neljänneksi, kun Falla, Astrid Uhrenholdt Jacobsen ja Natalia Neprjajeva rynnivät ohi.

Sunnuntaina Holmenkollenin 30 kilometrin kisassa kuudenneksi sijoittunut Jacobsen jäi Fallasta vain 0,80 sekuntia, Neprjajeva hävisi Fallalle 1,06.

Krista Pärmäkoski ja Laura Mononen putosivat jo alkuerissä. Pärmäkoski oli lopputuloksissa 20:s ja Mononen 29:s.

Lue myös:

Jalkapallo sai jäädä, kun hiihdosta alkoi tulla menestystä – idoleitaan haastava Joni Mäki haluaa näyttää, ettei Rukan onnistuminen ollut vahinko

Mäki selviytyi välieriin, Pärmäkoski katsomoon heti kättelyssä – "Olen niin väsynyt, kovempaa ei vain päässyt!"

Torin ympäri kirkon portaille – Drammenin sprinttirata yllättää varomattoman kisaajan: "Siinä otetaan kaikki mehut irti kropasta"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat