Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix special

Mäkäräinen ei ole päässyt sinuiksi Östersundin oikukkaiden tuulien kanssa, Puurusen mukaan painetta ampumapuolelle tulee myös hiihtovauhdista

Yle Urheilun asiantuntija Paavo Puurusen mielestä Kaisa Mäkäräinen ei ole päässyt Östersundin MM-kisoissa lainkaan sisälle vaikeisiin tuuliolosuhteisiin.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen.
Kaisa Mäkäräinen.Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Kaisa Mäkäräisen ampumavarmuus on ollut puheenaiheena jo pitkään, mutta erityisesti Östersundin MM-kisoissa. Mäkäräinen on ampunut kolmessa henkilökohtaisessa kilpailussa peräti 14 ohilaukausta, ja nämä ovat pudottaneet hänet mitalitaistosta pois.

Yle Urheilun asiantuntija Paavo Puurusen mielestä Mäkäräisen osumatarkkuuteen vaikuttaa todennäköisesti monta eri asiaa, eivätkä Östersundin vaikeat tuuliolosuhteet tilannetta helpota.

Toisaalta Mäkäräinen on onnistunut tuulikeleissä aikaisemminkin, ja myös Östersundissa.

– Hän ei ole päässyt sisälle siihen, miten tuuli milläkin voimakkuudella vie sitä osumaa, Puurunen arvioi.

– Alusta pitäen nämä olosuhteet ovat olleet Kaisalle hankalat. Hän ei ole pystynyt jäsentelemään sitä itselleen, miten hän pystyisi onnistumaan niissä. Siitä on varmasti tullut painetta.

Puurunen uskoo, että Mäkäräiselle on tuonut lisäpainetta myös se, että hän ei ole enää pystynyt hallitsemaan kilpailuja kovalla hiihtovauhdillaan. Mäkäräisen menestys on aiemmin perustunut nimenomaan siihen, että hän on ollut suksilla liki ylivoimainen.

– Tällä hetkellä on niin paljon urheilijoita, jotka pystyvät hiihtämään samaa vauhtia tai jopa kovempaa kuin Kaisa. Hän ei saa enää sitä ylivoimaa hiihtämällä. Kun sen huomaa, niin sieltäkin tulee painetta siihen ampumapuolelle.

Mäkäräisellä on Östersundin MM-kisoissa edessä vielä yksi henkilökohtainen kilpailu, kun sunnuntaina kisataan yhteislähtökilpailu. Mäkäräinen on onnistunut kaksissa edellisissä MM-kisoissa (Oslo 2016 ja Hochfilzen 2017) nappaamaan juuri yhteislähdöstä pronssia.

Sääennusteet ovat luvanneet kelien jatkuvan Östersundissa samanlaisena myös loppuviikosta, joten tilanne ei Puurusen mukaan muutu.

– He, jotka hallitsevat olosuhteet parhaiten, pärjäävät näissä kisoissa.

Korjaus klo 20.52: Muokattu otsikkoa ja juttua. Aiemmin jutussa kerrottiin, että Mäkäräisen harjoittelupainotukset ovat hiihdossa, eivätkä ampumisessa, mutta tämä ei pidä paikkaansa.

Lue myös:

Päävalmentaja ei "revi stressiä" Kaisa Mäkäräisen heikentyneestä osumatarkkuudesta, sillä kovaan tasoon pitää pystyä vastaamaan – "Tänään emme olleet riittävän hyviä"

Mäkäräinen toivoi enemmän kuin sai – "Kurssia vaikea kääntää kesken kisojen"

Viisi sakkominuuttia murensivat Mäkäräisen mitalihaaveet

Mäkäräisen mitalihaaveet jälleen murskaksi – Yle Urheilu seurasi kisaa hetki hetkeltä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat